Orman Bölge Müdürlüğü´nden yangın uyarısı:

Ormanları en çok piknikçiler ve sigara tiryakileri yakıyor

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Orman Bölge Müdürlüğü´nden yangın uyarısı:

-ÖZEL-

 

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınları ile ilgili uyarıda bulunup, yangınların çıkış sebeplerini açıkladı. Açıklamaya göre; bölgede orman yangınlarına en çok, piknik ateşinin tam olarak söndürülmeden alanın terkedilmesi ve sigara izmaritlerinin söndürülmeden rastgele atılması neden oluyor.

 

Sinan AYDIN

 

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü, havaların ısınması ile birlikte orman yangınları konusunda vatandaşları uyardı. ?her şey küçük bir adımla başlar´ başlığı ile yapılan açıklamada, ?? Ormanlar, insan yaşamına sağladıkları çok yönlü faydalar sebebiyle dünyanın ortak değerleri arasında yer alan önemli doğal kaynaklardır. Ormanların günümüzde daha çok öne çıkan sosyal ve ekolojik yararlarından toplumun optimal düzeyde faydalanabilmesi için mevcut orman kaynaklarının etkin bir şekilde korunması ve geliştirilmesi gerekmektedir´´ denildi.

 

İŞTE YANGIN SEBEPLERİ

 

Orman yangınlarına karşı dikkatli olumnmasının istendiği açıklamada, şöyle denildi:

??Orman yangınları, ormanlara önemli oranda zarar veren etkenlerin en başında gelmektedir. Yangınlar ile birlikte ormanda barınan bitki, kuş, böcek gibi ekolojik dengeyi sağlayan tüm canlılar yok olup gitmektedirler. Bölgemizde irili ufaklı yangınlar olmaktadır. Özellikle insanların yerleşim yerlerine yakın ormanlarda, Üniversite kampüsü içerisinde orman yangınları olmuş ve ekiplerimiz tarafından kısa sürede söndürülmüştür. Orman yangını riski, ısınan hava ile beraber havanın bağıl neminin düşmesi ve kuruyan otların yoğunlaşması ile artmaktadır. Orman yangınlarının önemli oranda sebepleri olarak; piknik ateşinin tam olarak söndürülmeden alanın terkedilmesi, sigara izmaritlerinin söndürülmeden rastgele atılması, cam atıkların bırakılması, anız yakılması, kırsal alanda yakılan ateşin tam olarak söndürülmemesidir. Vatandaşlarımızın bu hususlara dikkat etmeleri Orman yangını riskinin önemli ölçüde azaltacaktır. Ayrıca görülen Orman yangınları 7 gün 24 saat esasına göre hizmet veren ücretsiz olan ALO 177 Orman  Yangın İhbar Hattına bildirilmesi halinde ekiplerimiz tarafından çok kısa bir sürede müdahale edilerek söndürülecektir.