Palandöken´de ağaç bakım eğitimi

Palandöken ağaçlandırma proje sahasında, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından; ot alma, çapa ve teras onarımı iş başı eğitimi verildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Palandöken´de ağaç bakım eğitimi

 

-ÖZEL- 

Sinan AYDIN

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Palandöken´de bulunan ağaçlandırma çalışmasında, ağaç bakım çalışmaları eğitimi verildi.Uygulamalı olarak verilen eğitimde, iş başı eğitimi, ot alma gibi eğitimler verildi. Palandöken dağındaki ağaç yetersizliğini gidermek için başlatılan fidan dikim çalışmaları aralıksız sürerken, bakım çalışmaları eğitimi ilebesin kaynaklarına daha rahat ulaşılmasının sağlanması amaçlanıyor.

OT ALMA, ÇAPA VE TERAS ONARIMI EĞİTİMİ...

Eğitimle ilgili Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi: " 2018 yılında 124 Hektar alanda tesis edilen Palandöken Ağaçlandırma proje sahasında; ot alma, çapa ve teras onarımı iş başı eğitimi,  Bölge Müdür Yardımcımız Faruk Bayraktaroğlu tarafından uygulamalı olarak verildi. Ağaçlandırma sahalarında yapılacak bu çalışma ile teraslarda ot alma, çapalama ve bozulmuş olan terasların onarımı yapılarak fidanların toprakta bulunan besin kaynaklarına daha rahat ulaşması sağlanacaktır. Uygulama eğitimine, Etüt Proje Başmühendisi Ünsal Altun, Erzurum Orman İşletme Müdürlüğü yönetimi, teknik ekibi ve işçileri katıldı."

150 HEKTAR ALANDA AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Palandöken Dağı´nda ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmalarına devam ediliyor.Bölge Müdürü Oktay Ayatay´ın da sık sık ziyaret vdip bilgi aldığı çalışmalar, 2019 yılı programı kapsamında 150 hektar alanda sarıçam, larix, kuşburnu ve huş türleriyle devam ediyor. Bunun yanı sıra Palandöken Dağında, 2020 yılında ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmaları yapılacak sahaların tespiti de yapılıyor.