Rabia Ana Mahallesi Muhtarlığı bedava gelinlik dağıtıyor

Muhtarlıkta bedava gelinlik hizmeti

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Rabia Ana Mahallesi Muhtarlığı bedava gelinlik dağıtıyor

-ÖZEL- 

Sinan AYDIN

 

Erzurum´un Rabia Ana Mahallesi Muhtarlığı, ihtiyaç sahipleri için hayırseverler tarafından muhtarlığa bırakılan 14 adet gelinliği bedava ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için duyuru yaptı. Rabia Ana Mahallesi Muhtarı olan aynı zamanda Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz, evlilik arifesinde olan çiftler için 14 adet gelinliği ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını açıkladı.

 

İHTİYACI OLAN MUHTARLIKTA GİYİNİP BEĞENİP ALABİLİR

 

Erzurum´da bir hayırsever kuruluş tarafından gelinlik dikimi yapan bir iş yerinin kapatılması üzerine 14 adet sıfır gelinlik Rabia Ana Mahallesi Muhtarlığına bağışlandı. İhtiyaç sahiplerine verilmesi amacı ile yapılan gelinlik bağışı için Mahalle Muhtarı Cemal Korkmaz harekete geçti. Gelinlikleri muhtarlık binasındaki alanda sergileyen Muhtar Korkmaz, mahalleliye ve başka mahalleden ihtiyacı olan kişilere yönelik duyuru yapıyor. Korkmaz, ?? Muhtarlığımıza bir hayır sahibi tarafından 14 tane gelinlik verildi. İhtiyaç sahibi aileler muhtarlığımıza uğrayıp, beğenip alabilirler. Aradığımız şart ihtiyaç sahibi olan aile olmaları ve kızımızın nişanlı olması gerekiyor´´ dedi.

 

GELİNLİK YARDIMI DİĞER YARDIMLARI DA BERABERİNDE GETİRECEK

 

Bu arada mahallenin çalışkan muhtarı Cemal Korkmaz, Aile ve Sosyal Politikalar ile Müdürlüğü yetkililer ile de konuyu görüştü. Müdürlük, gelinlik almak için muhtarlığa gelecek olan çiftlerin isim ve adres bilgilerinin alınması sonrası, Müdürlük bu tür ihtiyaç sahibi kişilere düğün aşamasında gerekli çeyiz yardımını yapacak. Bir gelinlikle başlayan yardım, bir anda maddi durumu iyi olmayan nişanlı çiftler için kocaman bir yardıma dönüşecek. Muhtar Cemal Korkmaz, duyurular sonrası arayan kişiler olduğunu belirterek,´´ Gelinlikleri sadece bizim mahalleden değil başka mahallelerden ihtiyacı olan çiftlerde alabilir. Şu ana kadar Erzurum merkezde, Hınıs ilçesinden be diğer bölgelerden arayanlar oldu. Muhtarlığımıza davet ettik. Geldiklerinde gelinlikleri muhtarlığımızda uygun bir alanımız var. Orada giyip deneyecekler. Üzerlerine olanı alıp gidecekler´´ şeklinde konuştu.