Sağlık Müdürlüğü ´Psiko Sosyal Destek´ Hattı Kurdu

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, Koronavirüs salgınına karşı Erzurumlulara psikolik destek vermek amacı ile ´0442 238 51 04´ numaralı ´Psiko Sosyal Destek Hattı´ kurdu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Sağlık Müdürlüğü ´Psiko Sosyal Destek´ Hattı Kurdu

-ÖZEL- 

Sinan AYDIN

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, Koronavirüs salgınına karşı Erzurumlulara hizmet vermek amacı ile ´Psiko Sosyal Destek Hattı´ kurdu. ´0442 238 51 04´ numaralı hat, vatandaşlar tarafından 08.00-17.00 saatleri arasında aranabilecek. Hattı arayan vatandaşlara, 4 ana başlık altında merak edilenler hakkında bilgiler verilecek.

AMAÇ ERZURUMLULARIN KAYGI DÜZEYİNİ DENGELEMEK

İl Sağlık Müdürlüğü, koronavirüse karşı halk sağlığını desteklemek ve vatandaşların oluşabilecek olası korku ve panik havasının önüne geçerek neler yapmaları gerektiğini anlatmak için, ´Psiko Sosyal Destek Hattı´ kurdu. Korona salgını ile mücadele kapsamında ?Evde Kal? çağrısının ardından sosyal izolasyon yaşayan Erzurumluların kaygı düzeylerini dengelemek, bilgi kirliliği kaynaklı endişelerini gidermek ve psikolojilerini güçlü tutmalarını sağlamak amacıyla, ´0442 238 51 04´ numaralı hat ile danışmanlık hizmeti başlatıldı. Destek hattı, İl Sağlık Müdürlüğünün resmi sayfasından da vatandaşlara duyuruldu.

´ÇOCUĞUMA COVID-19´U NASIL ANLATMALIYIM?´

İl Sağlık Müdürlüğü, destek hattını haftanın 7 günü 08.00 ile 17.00 saatleri arasında aranabileceğini bildirdi. Hattı arayan vatandaşlar, salgın sonucu oluşan sendromlar, sosyal izolasyon ve stres kaynaklı sorunlarla ilgili destek alabilecekler. Vatandaşlara, ´´ Salgın hastalık boyunca ortaya çıkabilecek olası psikolojik tepkiler nelerdir?, Çocuğuma COVID-19´u nasıl anlatmalıyım?, Baş etme becerilerimi nasıl güçlendirebilrim? ve Kendimi daha iyi hisstmek için neler yapabilirim?´´ sorularına cevap veriliyor. Destek hatı ile ilgili hazırlanan broşürün sonunda ise, ´´EvdeKalErzurum. Biz telefon kadar yakınız´´ deniliyor.