Serdarlı göleti içİn imzalar atıldı! 533 hektar arazi sulanacak

1695 iş gününde tamamlanması beklenen ve 533 hektar arazinin sulanması hedeflenen Tortum-Serdarlı göleti için ihale yapıldı, amzalar atıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Serdarlı göleti içİn imzalar atıldı! 533 hektar arazi sulanacak

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

 

Erzurum´un Tortum ilçesi Serdarlı beldesinde çiftçinin 30 yıldır hayalini kurduğu  Serdarlı Göleti Projesinin sulama kanalı ihalesi yapılarak imzalar atıldı. Gölet projesi, Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider´i de heyecanlandırdı. Serdarlı belediye Başkanı iken çok uğraşıp projeyi resmiyete döken MuhammerYiğider, şimdi Tortum belediye başkanı olarak göletle ilgili sulama ihalesi işinin imzalarının atılmasını gördü.  Dönemin Serdarlı Belediye Başkanı Muammer Yiğider´in 2011 yılında yoğun çabaları ile projesini yaptırıp, DSİ 8. Bölge Müdürlüğü´ne sunduğu ve  2012 yılında DSİ 8.Bölge Müdürlüğü tarafından başlanılmış ve 2014 yılında, arazilere can suyu olacak ve toprakların verimini arttıracak olan Tortum Serdarlı Göleti tamamlanarak yöre halkının hizmetine sunulmuştu.

 

1695 İŞİ GÜNÜNDE TAMAMLANACAK, 533 HEKTAR ARAZİ SUYA KAVUŞACAK

 

Gölet´in sulama kanal ihalesi yapılıp, dün İtibariyle de ihaleyi alan Gökalp Prj.Müş.A.Ş. ile DSİ 8.Bölge Müdürlüğü tarafından sözleşmesi imzalandı. DSİ Erzurum 8. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, Erzurum Tortum Serdarlı Göleti Sulaması sözleşmesini imzaladı. İhale bedeli 11.800.780,00.-TL olup, Gökalp Prj.Müş.A.Ş.´nin sözleşme gereği 1695 iş gününde tamamlaması gereken proje ile, 533 ha arazinin sulanması hedefleniyor. Sulama kanallarının tamamlanması sonucunda, yıllardır arazileri ile ilgili su sorunu yaşayan, Serdarlı, Dikmen ve Aşağı Serdarlı Mahallelerinde araziler rahatlıkla sulanabilecek,Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan yöre halkı rahat bir nefes alabilecek. Sulama ihalesinin imzalarının atılması, yöre halkını büyük sevince boğdu. Yapılan açıklamalarda, ?? Mahallelerimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz´´ denildi .