Sokak hayvanlarının korunması için toplantı yapıldı

Erzurum´da sokak hayvanlarının vürüs tedbirlerinden etkilenip aç kalmaması için toplantı düzenlendi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Sokak hayvanlarının korunması için toplantı yapıldı

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

 

Covid-19 salgınıyla birlikte sosyal yaşamın minimalize edilmesi sebebiyle, soka hayvanları da zor durumda kaldı. Yiycek ve içecek sıkıntısı çeken sokka hayvanlarına sahipçıkılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´da çağrıda bulunmuştu. Erzurum İl tarım ve Orman Müdürlüğü, sokak hayvanlarının korunması için toplantı düzenledi.

 

YİYECEK VE İÇECEK BIRAKIN

 

İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar başkanlığında düzenlenen toplantıya, İl Müdürlüğü Koordinesiyle Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri de katıldı. Toplantıda sokak hayvanlarının kalmaması için belirli noktalara yiyecek konulması gibi çalışmalar planlandı. Toplantı sonunda vatandaşlara da çağrıda bulunularak, ??Park, bahçe gibi sokak hayvanlarının yaşam alanlarındaki önemli noktalara mama, yem, yiyecek ve su bırakarak emanetlerimizin aç susuz kalmalarına engel olabiliriz. Sizde sosyal yaşamda uygun olabilecek yerlere bir kap yemek ve bir kap su bırakarak sokak hayvanlarına destek olabilirsiniz´´ denildi.

 

TELEKONFERANS YÖNTEMİ İLE İLÇE MÜDÜRLERİ İle TOPLANTI YAPTI

 

Bu arada  İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar´ın başkanlığında İl Müdür Yardımcıları Ferhat Han ve Erhan Çiftgül ile birlikte tüm şube ve İlçe müdürlerinin katılımı ile istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda yaşanılan süreçte üretimin aksamaması için alınan tedbirlerden, aşılama kampanyaları, gida denetimleri ve çiftçilere katkı sağlamak üzere dağıtımı yapılan fidan, fide ve tohumlar ile genel konularda değerlendirmeler yapıldı.´ Çiftçimiz ile el ele üreteceğiz´ sloganının ortak görüş olduğu toplantıda, sokak hayvanlarının bu süreçte açlığa karşı beslenmesi konusunda ilçelerde yapılması gervken çalışmalarla ilgili de fikir alışverişinde bulunulduğüu öğrenildi.