Staj başvurularında son gün 31 Ocak

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü´nde staj yapacak öğrenciler için 2020 yılı staj başvuru tarihinin 31.01.2020 olduğu duyuruldu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Staj başvurularında son gün 31 Ocak

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

 

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İl Müdürlüğünde staj yapacak öğrenciler için 2020 yılı staj başvurularının 31.01.2020 tarihinde sona ereceği duyuruldu. Açıklamada, şöyle denildi: ?? Başvurular e-devlet üzerinden yapılacak olup başvuru yapacak öğrencilerin son başvuru tarihinden önce başvurularını yapmaları gerekiyor. Staj yapacak öğrenciler ayrıntılı bilgi için İl ve İlçe Müdürlüklerimize müracaat edilebilirler. Tarım ve Orman Bakanlığı´nın 2020 yılı için staj başvuru tarihleri, 02.01.2020-31.01.2020 arasındadır. Başvurular e-devlet üzerinden yapılacak olup, başvuru tarihleri dışındaki başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru Formu ve Uygulama Rehberi ektedir.´´

 

STAJ BAŞVURU UYGULAMA KLAVUZU

 

02.01.2020-31.01.2020 Staj başvurusu yaparken dikkat edilecek hususlar aşağıda belirtilmektedir.

 

1. Staj başvurusu tarihi dışında başvuru kabul edilmeyecektir.

 

2. Stajyer öğrenci başvurusunu e-devlet üzerinden yapacaktır. Öğrenci PTT şubelerinden almış olduğu e-devlet şifresi ile Tarım ve Orman Bakanlığı /Staj Başvuru kısmından başvuru yapacaktır.

 

3. Üniversite ve Lise öğrencileri Tarım ve Orman Bakanlığı web ana sayfasından yayınlanan başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurup sisteme yükleyeceklerdir. Lise öğrencileri okuldan almış oldukları onaylı/mühürlü not ortalamasını içeren öğrenci olduklarına dair Beyan Belgesini sisteme yükleyeceklerdir.

 

4. Öğrenciler başvuru sırasında son 6 ayda çekilmiş bir fotoğraflarını, varsa şehit yakını ve engelli belgelerini de sisteme yükleyeceklerdir.

 

5. Başvurunun son kısmındaki başvur butonu tıkladıktan sonra ekranda işleminiz başarıyla gerçekleşmiştir yazısı görüldüğünde başvurunuz sisteme kayıt olmuş demektir.

 

6. Staj başvuru sonucunu öğrenci kendi e-devlet sistemi üzerinden takip edecektir (Stajyer ?´Başvurularım´´ butonunu tıklayarak görebilir).

 

Stajla ilgili Uyulması Gereken Kurallar

 

  • · Öğrenci tarafından ?´Staj Başvuru Formunu´´ doldurmayanların stajı kabul edilmeyecektir
  • · Staja devam zorunludur ve staj tarihleri ile yaz okulu tarihleri çakışmamalıdır

 

  • · Öğrencinin stajının daha verimli olması için Staj amiri öğrenciyi okuduğu bölüm öncelikli olmak üzere kurumun her biriminde görevlendirebilir

 

  • · Stajyer öğrencinin iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi öğrencinin bağlı bulunduğu öğretim kurumu tarafından ödenir

 

  • · Staj Yönergesi gereği staja kabul edilen öğrencilerle kurum arasında sözleşme imzalanır

 

  • · Stajyer öğrenciler staj yaptıkları Bakanlık Birimlerinin çalışma koşulları ile disiplin ve iş emniyetine ilişkin kurallarına uymak; kullandığı her türlü mekân, alet, malzeme, makine, araç ve gereçleri özenle kullanmakla yükümlüdür. Bu yükümlülüklerin yerine getirilmemesinden doğacak her türlü sorumluluk öğrenciye aittir.

 

  • · Bakanlık bünyesinde staj yapanlar; 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve diğer mevzuatta memurlar için öngörülen ödev ve yükümlülüklere uymak zorundadır. Aksi takdirde, öğrencinin stajyerliğine son verilerek, bu durum okuluna bildirilir. Ayrıca, o güne kadar yapmış olduğu çalışmalar staj olarak değerlendirilmez.

 

  • · Stajı herhangi bir nedenle (kabul edilmeyen, stajı tamamlayamayan v.b) sona erdirilen kişilere ?Stajyer Değerlendirme Formu? düzenlenmez.