Tarihi lisenin eğitimcilerinden doğada öğrenme etkinliği

Erzurum lisesi öğretmenleri piknikte buluştu

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tarihi lisenin eğitimcilerinden doğada öğrenme etkinliği

-ÖZEL-

Tarihi Erzurum lisesinde görevli öğretmenler ve idareciler, ´doğada öğrenme etkinliği´ kapsamında bir araya gelip piknik yaptılar.

Sinan AYDIN

130 yıldır eğitim camisına ara vermeden hizmet eden tarihi Erzurum Lisesi´nde görevli öğretmenler ve idareciler,  okulların tatile girmesi sonrası doğada öğrenme etkinliğinde bir araya gelip piknik yaptılar. Erzurum Lisesinin 2018-2019 ögretim yılı yaz dönemi mesleki çalışmalarından biri olan ´doğada öğrenme etkinliği´ kapsamında, okulda görevli öğretmenler ve idareciler, Dumlu baba bölgesinde buluştu. Eğitim camiasının yüz aklarından Selami Güneş´İn okul müdürlüğünü yaptığı Erzurum Lisesi personeli, doğada öğrenme etkinliği kapsamında piknik yaparak güzel bir gün geçirdiler. Okul Müdürü Selami Güneş, ´´ Okulumuzun 2018-2019 ögretim yılı yaz dönemi mesleki çalışması olan ´doğada öğrenme etkinliği´ kapsamında Dumlu babada buluştuk. Çok guzel bir piknik yaptik. Bütün Öğretmen arkadaşlarıma teşekkur ederim. Birlik ve beraberlikleri,dostluk ve kardeşlikleri daim olsun inşallah. Erzurum lisesi kültür ve geleneği yaşatılsın. Emeği geçen herkese teşekkür ederim´´ dedi.

ERZURUM LİSESİNİN TARİHÇESİ

Sultan 2. Abdulhamid tarafından 1889 yılında kurulan Erzurum Lisesi, Atatürk ve İsmet İnönü gibi önemli devlet büyükleri tarafından ziyaret edilen güzide br eğitim kurumu. 130 yıllık okul, bugüne kadar yaklaşık 45 bin mezun verdi. Sultan II. Abdülhamit Han tarafından  kurulan ve Doğu Anadolu Bölgesi´nin en eski okullarından olan 130 yıllık tarihi Erzurum Lisesi,  aynı zamanda Türk Edebiyatına damgasını vurmuş isimlerden Ahmet Hamdi Tanpınar´ın öğretmenlik yaptığı bir okul. Erzurum Lisesi´nde eski Milli Eğitim Bakanı Rıfkı Danışman, eski Adalet Bakanı Nejat Eldem, hattat Fuat Başar ve birçok siyasetçi mezun oldu. Kurulduğu günden buyana hiç ara vermeden eğitime devam eden Erzurum Lisesini, merhum Başkumandan ve İlk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk tarafından da 1924 yılında ziyaret edildi. Atatürk o yıl Pasinler´ de meydana gelen depremden dolayı, Erzurum´ a gelerek bölge halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Atatürk Erzurum gezisi çerçevesinde 1- Ekim 1924 tarihinde de Erzurum Lisesi´ni ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında Erzurum Lisesi´ nde Edebiyat öğretmeni olan Merhum A. Hamdi Tanpınar, ziyaret anısını ?BEŞ ŞEHİR? adlı eserinde şöyle anlatmaktadır: ?Bir ikindi vakti lisede otururken boğuk bir gürültü ile yerimizden fırladık. Her şey sallanıyordu. İlkönce şehrin yıkıldığını zannettik halk bir türlü evlerine girmek istemiyordu. Bu korkuyu,  o sıralarda Erzurum´ a gelerek  Atatürk son verdi. Atatürk ´ ü ilk defa Erzurum´ da gördüm. Onunla tek konuşmamda Erzurum Lisesi´ nde oldu. İki gün evvel Kars Kapısında bütün şehir halkı ile beraber karşılaştığım adam Liseye gelir gelmez beraberindeki ?huzuru mutad zevatın? arasından adeta sıyrılarak  aramıza girdi. O gününü Erzurum Lisesi´ ndeki hocalara, talebelere ve orada rastlayacaklarına vermişti. Yarım saatte gidecekti. Üç buçuk saat bizimle kaldı.Erzurum Lisesi´ nin beyaz badanalı tek kanepesi kırık muallimler odasında bana sorduğu suallere cevap verirken zihnim şüphesiz onunla çok doluydu. Önce kim olduğumu, ne iş gördüğümü, Erzurum´ da ne vakitten beri bulunduğumu sordu.?