Tarım yöneticileri çiftçilerle buluştu

Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, beraberindeki heyetle Aşkale ilçesine bağlı Tazagül köyünde çiftçilere eğitim verdi. Kendisinin de çiftçi çocuğu olduğunu söyleyen Müdür Akar, " Yaşamış olduğunuz problemleri çözmek ve önünüzü açmak için elimizden gelen

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tarım yöneticileri çiftçilerle buluştu

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım Ve Orman Müdürü Osman Akar, beraberindeki ekibi ile birlikte çiftçilerle bir araya geldi. Müdür Osman Akar´ın yanı sıra İl Müdür Yardımcıları Ferhat Han, Erhan Çiftgül ve İlçe Müdürü Mustafa Evran´ın katılımıyla, Aşkale ilçesine bağlı Tazegül Mahallesinde yetiştiricilerle soğuk kış akşamında sıcak çay eşliğinde eğitimler gerçekleştirildi. Çiftçilerin büyük ilgi gösterdiği eğitimlerde, yetiştiriciler İl Müdürü Osman Akar´a sıcak aile ortamında soru sorma imkanı bulup, sıkıntılarını dile getirdiler.

EĞİTİMLERE KATILANLARA BUZAĞI BAKIM SETİ DAĞITILDI

İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar,  çiftçilere yönelik yaptığı açıklamalarda, "çiftçi çocuğu olmam sebebiyle yaşadığınız duyguları çok iyi anlıyorum, sizlerin emeği kutsaldır, yaşamış olduğunuz problemleri çözmek için, sizin önünüzü açmak için elimizden gelen her şeyi seferber etmeye hazırız" dedi. Müdür Akar, ?? Bölgede amacımız tarım hayvancılıktaki verimliliği ve kaliteyi arttırmak. Salgın hastalıklarla etkin mücadele etmek istiyoruz. Bu kapsamda çiftçilerimize kapılarımızın her daim açık olduğunu ve il genelinde her köyümüzde eğitim yapmayı hedeflediğimizi ifade etmek istiyorum´´ dedi. Toplantının devamında, yetiştiricilere İlçe Müdürü Mustafa Evran tarafından şap hastalığı, bakanlığın desteklemeleri, ve buzağı bakımı ile ilgili sunum yapıldı. Katılımcılara Erzurum Valiliğinin bütçesinden temin edilen uzağı bakım setleri dağıtıldı. Eğitim toplantısına katılımın fazla olması, yetkilileri sevindirdi.