Tekman´daki fırınlara gece baskını

Tekman´da fırınlara yönelik gıda güvenliği denetimleri yapıldı. Denetimler, Polisinde katılımı ile gece 02.30-04.00 saatleri arasında yapıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tekman´daki fırınlara gece baskını

 -ÖZEL-

Tekman´da fırınlara gece denetimi

Sinan AYDIN

 

Erzurum Tarım ve orman İl Müdürlüğü ekipleri, il genelinde gıda denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İl merkezinde Müdürlük görevlilerinin diğer kurum görevlileri ile birlikte yürüttüğü ortak denetimler, ilçelerde de devam ediyor. Bu kapsamda Tekman ilçe tarım ve orman müdürlüğü ekipleri tarafından ilçedeki fırınlara yönelik gece denetimleri yapıldı.

 

AMAÇ GÜVENLİ GIDANIN HALKA ARZI

 

Tekman´da gece saatlerinde fırınlara yönelik yapılan denetimler, işçilerin tamda çalışma saatlerine denk geldi. Sıcağı sıcağına yapılan denetimlerde, fırın işçilerinin çalışma koşulları, iş yerlerinin kurallara uygunluğu, işçilerin hijyenik bir ortamda çalışıp çalışmadığı konularına dair bir dizi tespitler yapıldı. İlçe tarım müdürlüğü ekipleri, fırınları sıkı bir denetimden geçirdi. Tekman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren fırınlara yönelik denetimlerini, gece 02.30-04.00 saatleri arasında yaptı. Güvenlik güçlerinin da hazır bulunduğu denetimlerde, fırınlarda üretim esnasında gıda denetimi gerçekleştirildi. Denetimler sonunda kurallara uymayan iş yerlerine gerekli cezai işlemlerin yapılacağı öğrenildi. Denetimler sonucu yapılan işlemlerle ilgili rakamsal bir açıklama yapılmadı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ??İlimiz genelinde çalışmalarımızda ilk hedeflerimiz arasında yer alan güvenli gıdanın halka arzı konusundaki hassasiyetimiz günün 24 saati sürdürülecektir´´ denildi.