Tortum Belediyesi´nden Ücretsiz Wi-Fi Hizmeti

Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider, "Ücretsiz Wi-Fi hizmetimiz nüfusu 500´den fazla olan Mahallelerimiz de başladı" dedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tortum Belediyesi´nden Ücretsiz Wi-Fi Hizmeti

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

 

Erzurum´un Tortum ilçesinde, belediye tarafından vatandaşlara yönelik ücretsiz wi-fi hizmeti sunulmaya başlandı. Göreve başladığı günden itibaren Tortum ilçesinin iyi olan her şeye layık olduğunu vurgulayan ve yaptığı hizmetlerle adından bahsettiren Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider, hizmetlerine bir yenisi daha ekledi. Globalleşen dünya şartlarında, internet kullanımı vazgeçilmez hale geldi. Cep telefonlarındaki hızlı gelişme de, bu ihtiyacın artmasını sağladı. Devlet hizmetlerinin de artık internet üzerinden takip edildiği göz önüne alınırsa, insanların internet ihtiyacı elzem oldu.

 

 

BAŞKAN YİĞİDER: NÜFUSU 500´DEN FAZLA OLAN MAHALLERDE ÜCRETSİZ WİFİ HİZMETİ BAŞLADI

/resimler/2020-2/14/1156268322884.jpg

 

Bu ihtiyacı göz önünde bulunduran Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider, Tortumlu vatandaşların da bu ihtiyacını gidermek için gerekli adımları attı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider, "Ücretsiz Wi-Fi hizmetimiz nüfusu 500´den fazla olan Mahallelerimiz de başladı. Şuan da Tortum İlçe meydanı, Hastane bölgesi, Tortum Meslek Yüksek Okulu Bölgesi, Pehlivanlı, Bağbaşı, Serdarlı, Şenyurt, Mahallelerimiz de Vatandaşımızın kullanımına açık durumda. İnternet, çağımızın olmazsa olmazlarından biri konumuna geldi. Biz de vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına Ücretsiz Wi-Fi hizmetimizi faaliyete geçirdik. Projemizi hızlı bir şekilde diğer bölgelerimizde de yaygınlaştıracağız. Vatandaşlarımız, ücretsiz Wi-Fi hizmetini diledikleri gibi kullanabilecek. Yeni hizmetimiz, Tortum halkına hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

 

WİFİ SİSTEMLERİ NEDİR? NASIL ÇALIŞIR?

 

Wifi sistemi, kablosuz internet ağına bağlanma hizmeti demektir.  Kablosuz ağ bağlantısı ilk olarak acil durumlarda iletişime olanak sağlayabilecek bir sistemin geliştirilmesi üzerine bulunmuştur. Daha sonra yaygınlaşarak oldukça fazla kullanım alanı bulmuştur. Çünkü kablosuz ağ sistemi şehirlerde oldukça ucuz maliyetlerle hiçbir altyapı ve kablo bağlantısı işlemlerine gerek duymadan kesintisiz internet bağlantısı sağlanabilmektedir. Kablolu bağlantı sistemlerinde belirli sayıda her PC´ye bir kablo gidecek şekilde bağlantı sağlanır fakat kablosuz ağ sistemlerinde birçok bağlantı noktası üzerinden çok geniş bir alanda ve çok daha fazla sayıda kullanıcı özgürce bağlanabilmektedir. Kablosuz ağ bağlantı noktaları diğer ağlarla iletişime geçecek şekilde programlanmıştır. A noktasından B noktasına giden bir bilgi, bağlantı noktalarının birinden diğerine geçerek ilerler. Bu esnada bağlantı noktası en hızlı ve güvenli yolu seçer. Buna dinamik yol gösterme(dynamic routing) denir.  Wi-Fi nin açılımı wireless fidelity dir anlamı ise kablosuz bağlantı alanıdır. Wifi açılımından da anlaşılacağı gibi wifi sinyal alanıdır ve bu alanda bulunan tablet, telefon, akıllı saat, ses oynatıcıları, televizyon, oyun konsolu ve benzeri cihazlarla internete kablosuz erişebilirsiniz.