Tortum Jandarmadan Sosyal Mesaj

?Biz hep sizin yanınızdayız. Evde kal. Kendi sağlığın ve tüm insanların sağlığı için evde kal´ yazılı kağıtlarla dolaşan Tortum Jandarma, vatandaşları salgın hastalığa karşı uyarıyır. İlçede tedbir çalışmaları ve Vefa Sosyal Destek Grubu çlışmaların da e

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tortum Jandarmadan Sosyal Mesaj

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında Tortum´da da bir dizi çalışma yürütülüyor. Belediye Başkanı ve Kaymakam, denetimleri ile, Jandarma ise ev ve yaşlıları ziyaretlerinde kağıtlara yazdığı sosyal mesajla vatandaşlara evde kalmalarını söylüyor. İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge üzerine Tortum Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı Başkanlığında, Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider , Kamu kurum amirleri ,sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonu yetkilileriyle birlikte Tortum İlçe Jandarma´da Koronavirüs  konulu toplantı yapıldı. Toplantı da sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü kimsesiz kişilerin ihtiyaçlarının giderilmesi için tüm kamu kurumlarından personeller ve araçlar görevlendirildi. Kurumlardan Görevlendirilen personeller 7/24 vatandaşın hizmetinde olması, her konuda yardıma ihtiyacı olan kişiler belirlenip gerekli aksiyonlar alınmasına kararf verildi.

JANDARMADAN 58 MAHALLEDE YAŞAYAN VATANDAŞLARA ?EVDE KALIN´ MESAJI´

Tedbirler kapsamında Tortum Belediyesi tarafından dezenfekte çalışmaları devam ediyor. 58 mahallesi bulunan Tortum ilçesinde, Jandarmalar ve Polisler mahalle mahalle dolaşarak halkı bilinçlendirmeye ve sokağa çıkma yasağının uygulandığı kişileri evlerinde kalmaları için uyarıyor. Jandarma ekipleri, vatandaşları ziyaretlerinde kağıtlara yazılı olan ?Biz hep sizin yanınızdayız. Evde kal. Kendi sağlığın ve tüm insanların sağlığı için evde kal´ mesajı ile vatandaşlardan evde kalmalarını istiyor. Tedbirler ve çalışmalar kapsamında Tortum Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider´de Tortum İlçe Devlet Hastanesi´ni ziyaret ettiler. Hastane Başhekimi Sultan Zortul ve Hastane Müdürü Dursun Saraçoğlu ile Yapılan görüşmede, Başhekim Sultan Zortul  Covid-19 Yeni Tip korona virüsüne karşı herhangi bir acil durumda hastanenin tüm ekipmanlarıyla hazır olduğunu dile getirerek tüm sağlık personelimizle  7/24 görevimizin başındayız dedi. Yapılan görüşmenin ardından Kaymakam Yazıcı ve Başkan Yiğider sağlık çalışanlarını ziyaret ederek çalışmalarında başarılar dilediler.

VATANDAŞ ÇALIŞMALARDAN MEMNUN

Tortum İlçesinde Covid-19 Yeni Tip korona virüsüne karşı alınan tedbirler, Kaymakam Yazıcı ve Başkan Yiğider´in İşbirliği içinde sırt sırta vererek yapmış oldukları çalışmalar, vatandaşları da memnun ediyor. İçişleri Bakanlığı´nın yayımladığı genelgede, 65 yaş ve üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağının yayımlanmasının ardından Kaymakam Yazıcı´nın Başkanlığında  oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu´nda görevlendirilen ekipler vatandaşlarımıza 7/24 hizmet veriyor.Kaymakam Yazıcı ve Başkan Yiğider´in kriz yönetimi gerçekten takdire şayan, yapılan hizmetleri yakından takip ederek, Sürecin daha iyi ve sorunsuz geçmesi için ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar.