Tortum Yüzen Adalar´a Dev Proje!

Tortum´da bulunan ve Türkiye´nin en büyük yüzen adaları olduğu savunulan adalar, Vali Memiş´in talimatları sonrası turizme kazandırılıyor. Proje hazırlandı, yol çalışmaları başladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tortum Yüzen Adalar´a Dev Proje!

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

 

Erzurum´un Tortum ilçesinde bulunan Yüzen Adalar, Vali Okay Memiş ve belediye başkanı Muammer Yiğider´in çalışmaları ile turizme kazandırılacak. Proje hazırlandı, çalışmalar için kazma vuruldu.  Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Tortum Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve  Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider´in daveti üzerine Tortum İlçesine ziyarete giden Erzurum Valisi Okay Memiş, ziyaret kapsamında Yüzen adaları da inceledi. İlçe merkezine 2 kilometre mesafedeki Söğütlü Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Yüzen Adalar (Zökün Gölü)?nü ziyaret eden Vali Memiş,  bu alanların turizme kazandırılması için gerekli talimatları vermişti.

 

PROJE HAZIRLANDI, YOL YAPIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI?

 

Yüzen adaların turizme kazandırılması için proje hazırlandı, gerekli birimlerce kabul edilerek çalışmalara başlandı. Bu kapsamda önceki gün de yol yapım çalışması başladı. Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider, yaptığı açıklamasında ?İlçemiz sınırlarında bulunan Yüzen Adalar büyüklüğü bakımdan, bölgenin hatta Türkiye´nin en büyüğü. Burada dev bir proje hayata geçirilecek  Erzurum Valimiz Sayın Okay Memiş´e çok teşekkür ediyorum. Projenin hayata geçmesi konusunda yoğun çaba gösteriyor. Şirin ilçemiz Tortum, aynı zamanda turizm potansiyeli olan bir ilçemiz. Erzurum´a yakın olması da önemli bir ayrıcalık´´ dedi.

 

BAŞKAN YİĞİDER: TORTUM´U DÜNYAYA TANITTACAK PROJE

 

Başkan Yiğider, açıklamalarına şöyle devam etti: ?? Erzurum Valimiz Sn. Okay Memiş´in direktifleri doğrultusunda Tortum Kaymakamımız Sn. Şaban Arda Yazıcı ile birlikte ortak çalışmamız sonucu, Tortum´u Dünya´ya tanıtacak proje başladı. Tortum Yüzen Adaların Turizme kazandırılması projesi, Erzurum´un yüz akı olacak inşallah. Bu projenin tamamlanmasından sonra Tortum ilçemizin ekonomisi canlanacak ve yeni iş istihdam alanı sağlanacaktır. Orman Bölge Müdürlüğümüzün kıymetli destekleri ile yol genişletme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Değerli Bölge Müdürümüz Sn. Oktay Ayatay beyefendiye ve ekibine de teşekkür ediyorum.´´