Tortumlu çocuklara çevre bilinci eğitimi

Atatürk Üniversitesi´nin toplumsal duyarlılık projeleri kapsamında Tortum´da çocuklara yönelik " çevre bilinci" ve , "doğadan öğrendiğim bilim ve sanat" projeleri gerçekleştirildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tortumlu çocuklara çevre bilinci eğitimi

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

Atatürk Üniversitesi, toplumsal duyarlılık projeleri ile her kesimden takdir toplamaya devam ediyor. Bu kapsamada, Tortum ilçesinde ilköğretim çocuklarına yönelik ?çevre bilinci´ ve ?doğadan öğrendiğim bilim´ adlı projeler uygulamaya konuldu. Toplumsal Duyarlılık Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Tortum Meslek Yüksekokulu "Sanat ve Medya" kulübü tarafından, "Doğadan Öğrendiğim Bilim ve Sanat" projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında Tortum Yukarı Sivri köy okulu öğrencilerine, "Çevre Bilinci" eğitimi verilerek minik öğrencilerle doğa ile ilgili sanatsal bir etkinlik yapıldı.

TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ TAKDİR TOPLUYOR

Ayrıca; Tortum Meslek Yüksekokulu ?Girişimci Gençlik ve Kariyer? kulübü, ?Geleceğe Dönüşüm? Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında İlçe Yatılı Bölge Ortaokullarında ?Sıfır Atık? eğitimi verdi. Eğitimler sonunda ise okullara hediye edilmek üzere minik öğrencilerle kendi atık pil kutuları tasarlandı. Eğitimlere, Tortumlu çocuklar büyük ilgi gösterdi. Atatürk Üniversitesi´nin toplumsal duyarlılık kapsamında yürüttüğü projelerin oldukça faydalı olduğunu belirten Tortumlu vatandaşlar ise, ?? Çocuklarımız çevre bilinci ve doğadan öğrenilen bilim ve sanat konularında bilinçlendirildi. Çok güzel ve faydalı projelerle ilçemize gelen Atatürk Üniversitemize teşekkür ediyoruz´´ dediler.