UMUT KAPISI DADAŞ EVİ!

Dadaşlar aşevini ihmal etmiyor

Tarih: 01.01.0001 00:00
 UMUT KAPISI DADAŞ EVİ!

-ÖZEL- 

Aşevinde her gün yarısı Mülteci 750 kişiye yemek dağıtılıyor?

 

Ebu İshak Vakfı Aşevi, yardımsever Dadaşların katkıları ile Ramazan´da her gün 750 fakir aileyi sıcak yemekle doyuruyor. Yemek alan ailelerin yarısını ise ülkemize sığınan Mülteciler oluşturuyor.

 

Sinan AYDIN

 

Erzurum Ebu İshak Vakfı Aşevi, Ramazan ayı boyunca her gün 750 iftarlık hizmeti vererek hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Aşevi sayesinde karnı doyan 750 kişinin yarısını ise, Suriye, Afganistan ve diğer yabancı ülkelerden Ülkemize sığınan Mülteciler oluşturuyor. Hayırsever vatandaşların Ramazan nedeniyle bağışları artınca, Vakıf normal günde 600 aileye dağıttığı yemek sayısını 750 kişiye çıkarmış. Aşevi´nde günde 5 binin üzerinde ekmek, Ramazan ayı boyunca ise 200 binin üzerinde ekmek dağıtılacak. Saraybosna caddesi üzerinde bulunan Ebu İshak Vakfı Aşevi, yardımsever Dadaşların katkıları ile her gün binlerce fakir vatandaşların sıcak yemek yemesine vesile oluyor. Ebu İshak Vakfı Aşevi Müdür Yardımcısı Mesut Bayar, gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a yaptığı açıklamada, Aşevinin Ramazan nedeniyle yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 

YARISI MÜLTECİ GÜNLÜK 750 KİŞİYE İFTARLIK YEMEK DAĞITILIYOR?

 

Hayırsever vatandaşların yardımları ile Ramazanda da yoksul vatandaşların imdadına koşan Ebu İshak Vakfı Aşevi Müdür Yardımcısı Mesut Bayar, ?? Normal aylarda günlük 600 kişiye 3 çeşit sıcak yemek dağıtıyorduk. Ancak Ramazan ayında bu sayıyı 750´ye çıkardık. Bunda artan bağışlar da etkili oluyor. Şu anda günlük 750 aileye iftarlık diye adlandırdığımız sıcak yemek dağıtıyoruz. Yemek menümüz, çorba, ana yemekler ve tatlıdan oluşuyor. İhtiyaçlı ailelerimiz sefer taslarıyla aşevimizden yemeklerini alıyor. Kimsesiz, yaşlı, evinde yemek yapabilecek durumda olmayan ise aşevimizde yemeklerini yiyebilmektedirler. Aşevinden yemek alan 750 kişinin yarısı Mülteci diye tabir ettiğimiz yabancı uyruklu sığınmacı vatandaşlar ´´ diye konuştu. Müdür yardımcısı Bayar, ?? Ayrıca günlük 5 binin üzerinde ekmek dağıtıyoruz. Aylık olaraksa Ramazan ayı bitimine kadar 200 binin üzerinde ekmek dağıtacağız.´´ şeklinde konuştu.

 

??FİTRE VE ZEKAT KABUL EDİYORUZ, AİLELERE DAĞITIYORUZ´´

 

Ramazan´da fitre ve zekatları kabul ettiklerini de açıklayan Ebu İshak Vakfı Aşevi sorumlu Müdür Yardımcısı Mesut Bayar, ?? Ramazan fitreleri ve zekatları kabul ediyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın verdiği fitre ve zekat paralarını alıyor, Aşevimize kayıtlı durumu iyi olmayan ailelerimize eşit oranda dağıtıyoruz. Ayrıca kurban ve adakları da kabul ediyoruz. Yemeklerimizde kullanılan etlerin çoğunluğu da kurban ve adak hayvanlarının eti. Aşevimize 900 aile kayıtlı. Yapılan yemek ve diğer yardımlarda önceliğimiz Erzurum´da ikamet eden yerli ailelerimiz oluyor. Bunun dışında Suriyeli ve Afgan mülteci ailelerimizde var yardım yaptığımız. Sizin aracılığınızla hayırsever vatandaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Biz aracıyız. Onların yardımları ile aşevimiziz açık tutuyoruz´´ dedi. Aşevi, çıkan yemeklerde kullanılmak üzere gıda, sebze ve bakliyat gibi ayni yardımların yanı sıra nakdi bağışları da kabul ediyor.