Üniversite sınavına ´kıtlama şeker´ sorusu damga vurdu

2019 YKS ilk oturumu olan TYT ´de sorulan kıtlama şeker sorusu, Türkiye genelinde cevabı eb çok merak edilen soru oldu. Twitter ´da TT oldu, Türkiye Goog´le de en çok kıtlama şeker sorusuna cevap aradı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Üniversite sınavına ´kıtlama şeker´ sorusu damga vurdu

 

-ÖZEL-

Sınav sorusu olan kıtlama şekeri Türkiye tanıdı

Sinan AYDIN

Kıtlama şeker Üniversite sınavında soru oldu, Tüm Türkiye Erzurum´a has kıtlama şekeri tanıdı.  Twitter ´da TT oldu, Goog´le de cevabı en çok aranan soru kıtlama şeker oldu, sosyal medyada birbirinden ilginç yorumlar yapıldı. 2019 YKS ilk oturumu olan TYT ´de sorulan kıtlama şeker sorusu, Türkiye genelinde cevabı eb çok merak edilen soru oldu.

YKS´DE EN ÇOK KITLAMA ŞEKER SORUSU MERAK EDILDI

2 milyon 515 bin 91 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı´nın birinci oturumu, Temel Yeterlilik Testi yapıldı. Adaylar sınav salonlarında 135 dakika ter döktü. Sınav sonrası sınav ile ilgili yorumları okuyan adaylar internette sıklıkla merak ettikleri soruları aratıyor. YKS´den sonra internette ?kıtlama şeker? sorusu gündem oldu. Üniversite sınavının ilk aşamasını Cumartesi günü atlatan adaylar, sınav sonrası soruları merak etti. Özellikle sınavda sorulan kıtlama şeker sorusu internette gündem oldu.

ERZURUM´UN KITLAMA ŞEKERİNİ TÜRKİYE TANIDI

Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde 20, temel matematik testinde 40, fen bilimleri testinde 20 olmak üzere toplam 120 sorunun yöneltildiği sınav 135 dakika sürdü. Sınavın ardından rahat bir nefes alan adaylar, internette YKS yorumlarını okuyor. Sosyal Medya hesaplarından soru-cevap tartışmaları ve değerlendirmeleri yapıyorlar. Arama motorunda ise en çok ?kıtlama şeker? sorusu aratıldı. 2019 YKS ilk oturumu olan TYT ´de sorulan kıtlama şeker sorusu, Twitter ´da TT oldu. Sorunun cevabını bilemeyenler ise ilginç yorumlarla tebessüm ettirdi.

KITLAMA ŞEKER NEDİR?

Kıtlama şeker nedir sorusunun cevabı ise şöyle: Kıtlama, genellikle Doğu Anadolulular tarafından uygulanan Kafkas kökenli ve özellikle de Erzurumlar tarafından çayın yayında tüketilen bir şeker türüdür. Yapısı klasik kesme şekere benzer. Yani Doğu Anadolu´ya gidip de çay içmek istediğinizde öyle çay bardağının yanında kaşık aramayın. Çünkü özel bir makasla kesilmiş olan şekeri çayınıza atmayacağınız için kaşığa da ihtiyacınız yok.Ağzınıza bir parça şeker alıp şekeri dilinizin altına yerleştiriyorsunuz. Sonra sıcak çaydan bir yudum aldığınızda çay ağzınızdaki sert şekerle birleşip tatlanıyor. Çaydan yudum yudum aldıkça ağzınızdaki şeker de yavaş yavaş eriyor.