Uzundere su sporları severleri bekliyor

Uzundere´de Rafting, Nehir Kanosu Ve Irmak Kayağı Bir Arada..

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Uzundere su sporları severleri bekliyor

- ÖZEL-

Sinan AYDIN

Rafting sporunun en iyi yapıldığı şehirlerden biri olan Erzurum´da, özellikle Uzundere ilçesi raftinge yeni başlayanlar için benzersiz bir deneyim sunuyor. Kano sporu için ideal koşulların oluştuğu Tortum çayı, yeni yapılan rafting parkurları ile birlikte rafting severleri bekliyor. Durgun  su kanosu  için en ideal yerlerden birisi olan Tortum çayı ile birlikte Çoruh Uzundere´nin rafting için en ideal koşulları barındırdığını belirten ve bölgede Rafting sporunun gelişmesinde büyük emeği olan Çetin Bayram, Çoruh nehri ve Tortum çayının rafting severlere müthiş imkanlar sunduğunu söyledi.

YENİ BAŞLAYANLARA HER YAŞTAN PARKUR VAR

Uzundere ilçesinde bulunan Tortum Çayı´nda her yaştan yeni başlayanların kullanabileceği  parkurlar bulunmaktadır. Bu nehirlerde rafting yapmak için en uygun aylar Mayıs ve Haziran aylarıdır. Tortum Çayı kano sporu  için ideal koşullar sunarken, durgun  su kanosu  için Tortum Gölü tercih edilmektedir. Tortum Gölü kıyısında, kano, kürek ve sandalla  gezinti için gerekli iskele ve rampalar  bulunmaktadır.


RAFTİNG, NEHİR KANOSU VE IRMAK KAYAĞI BİR ARADA

Uzundere Erzurum ve çevresi zengin doğal kaynakları yüksek dağları yemyeşil vadileri ve uzayıp giden ırmakları ile rafting, nehir kanosu, ırmak kayağı, kanyon geçişi gibi eğlenceli adrenalin dolu doğa sporları için en ideal yerlerden biridir. Uzundere Erzurum ve çevresindeki bölgelerde bulunan nehirlerin ve ırmakların aktığı vadiler boyunca yapılan rafting aktiviteleri esnasında zengin bitki örtülerini binlerce yıl öncesinden günümüze ulaşmış eşsiz tarihi eserleri seyretmek imkanı bulacaksınız. Başta Uzundere Erzurum coğrafyası olmak üzere ülkemizin dört tarafının dağlık ve engebeli arazi yapısı nedeniyle hemen hemen her ilçe ve kasabada rafting yapma olanağı vardır. Dünya´nın bir çok ülkesinde olduğu gibi Uzundere Erzurum ve çevresinde bulunan ırmak ve nehirlerde günübirlik ve uzun süreli heyecan verici rafting imkanı bulunmaktadır.


UZUNDERE GÜNÜBİRLİK RAFTİNG TURLARI VE GEZİLERİ

 

Uzundere Erzurum ve etrafındaki tatil beldelerinde ilçelerde ve beldelerde en iyi yapılacak doğa sporları aktivitelerinden birisi de şüphesiz rafting ve nehir sporlarıdır. Uzundere Erzurum ve çevresinde doğayla baş başa kalabileceğiniz muhteşem bir gün ve rafting deneyimi sizleri bekliyor...