Yeni Arkeloji Müzesi Kasım´da açılacak

Erzurum´da 3 katlı olarak planlanan yeni Arkeloji Müzesi banası inşaatı devam ediyor. Vali memiş ve Başkan Sekmen´i incelemelerde bulunduğu yeni binanın, Kasım ayında hizmete girmesi hedefleniyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yeni Arkeloji Müzesi Kasım´da açılacak

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

Erzurum´da yapımı süren yeni Arkeloji Müzesinin inşaatı devam ediyor. Vali ve belediye Başkanı Sekmen´in incelemelerde bulunduğu müze, bu yılın Kasım ayında açılacak. Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde yaptırılan ve tamamlandığında önemli bir ihtiyaca cevap verecek olan Arkeloji Müzesi binasının inşaatını ziyaret eden Erzurum Valisi Okay Memiş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, çalışmaların son durumu ile ilgili yetkililerden bilgi aldılar.

KASIM AYINDA HİZMETE GİRMESİ HEDEFLENİYOR

3.570 m2 oturma alanı bulunan toplam 11.940 m2 alan üzerine bodrum,1.kat ve 2 kat olmak üzere 3 kat olarak yapılacak olan Yeni Arkeoloji Binasına yapılan ziyarette, Müze Müdürü Hüsnü Genç ile Anıtlar ve Rölöve Müdürü Tümer Eslek eşlik etti. Vali Memiş ve Başkan Sekmen, çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldıktan sonra inşaat alanını gezdiler. Yeni yapılan ve 04.11.2020 tarihinde hizmete açılması planlanan yeni Arkeoloji Müzesi Vali Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından beğenilerek takdir edildi.