Yeni kütüphane hizmet binası sona yaklaştı

Erzurum bu kütüphaneyi bekliyor

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yeni kütüphane hizmet binası sona yaklaştı

-ÖZEL-

 

Türkiye´de sadece 5 ilde yapılan ve bu illerden biride Erzurum olan İl Halk Kütüphanesi, 1 milyon kitap kapasiteli olacak.

 

Sinan AYDIN

 

Erzurum´da ihtiyaca fazlasıyla cevap verecek olan yeni kütüphane binası inşaatında sona yaklaşıldı. Çalışmaların aralıksız sürdüğü ve kısa süre içerisinde açılması beklenen kütüphanede, revir, çocuk oyun alanları, sinema kulübü, spor ve konferans salonları, okuma ve ders çalışma salonları ve daha sayamayacağımız birçok özellik olacak.

 

TÜRKİYE´DE SADECE 5 İLDE VAR?1 MİLYON KİTAP KAPASİTELİ KÜTÜPHANE

 

Türkiye´de sadece Erzurum dahil 5 ilde yapılacak olan ve 1 milyon kitap kapasitesine sahip olacak il halk kütüphanesinde inşaat çalışmaları hızla sürüyor. Kısa sürede halkın hizmetina sunulması beklenen Kütüphane, Erzurum´a değer katacak. Çalışmaların geldiği son noktayı görüntüleyen Gazeteniz GÜNEBAKIŞ´ın İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgilere göre; yeni yapılacak olan kütüphane binasının içi, son teknoloji ile donatılacak.

 

BU KÜTÜPHANEDE YOK YOK

 

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz´ın Erzurum´da yapılması için katkısının büyük olduğu kütüphanenin içerisinde, revir, çocuk oyun alanları, sinema kulübü, spor salonu, konferans salonu, gençlere, çocuklara ve yetişkinlere özel alanlar bulunacak. Bunun yanında okuma salonları, ders çalışma salonları bulunacak. Kütüphane binası 8 bin metrekare alan üzerinde 4 kattan oluşacak. İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, ??Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Çok güzel bir kütüphane olacak. Hem çok amaçlı hem de çok fayda sağlayacak bir kütüphane. İnşallah en kısa sürede hizmete girecek´´ dedi.