Yeni Kütüphaneciler iş başı yaptı

Erzurum´da açılan ve Türkiye´nin en modern ve alan olarak en büyük İl Halk Kütüphanesi personeli, Kültür Müdürü Cemal Almaz´ın katıldığı toplantı ile iş başı yaptı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yeni Kütüphaneciler iş başı yaptı

-ÖZEL-

Sinan AYDIN


Türkiye´nin alan olarak en büyük il halk kütüphanesini bünyesinde barındıran Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nde, kütüphane personelleri iş başı yaptı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz tarafından personellere teşekkür belgesi verilerek, yeni görevlerinde başarı dilendi.

 

 

MÜDÜR ALMAZ´DAN PERSONELE TAVSİYELER

 

Yeni yapılan İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphane binasında yapılan toplantıda, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz kütüphanede görev yapan tüm personellerin tevdi edilen görevlerini yerine getirerek göstermiş oldukları özveri ve çalışmalarında katmış oldukları özenden dolayı teşekkür ederek teşekkür belgesi verdi. Ayrıca kütüphaneye yeni atanan kütüphanecilerle bir araya gelen İl Müdürü Cemal Almaz, ?hayırlı olsun´ dileklerini iletti. Müdür Almaz, kütüphaneciliğin kutsal bir görev ve aynı zamanda özveri, sevgi ve sabır isteyen bir meslek olduğunu belirterek, görevlerini en iyi şekilde yapmaları talebini iletti. Müdür Almaz, yeni kütüphane personelinden kütüphaneye gelen öğrencilere her konuda yardımcı olmalarını istedi. Yapılan toplantıya, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Handan Güneş, Şube Müdürü Ahmet Ruşen ve İl Halk Kütüphane Müdürü Ahmet Duran Kardaşlar´da katıldı.

 

 

ÇOK AMAÇLI KÜTÜPHANE

 

 

10 bin metrekare alan üzerine yapılan ve 9 bin metrekare kapalı alanı olan yeni İl Halk Kütüphanesinde, oyun alanları, çalışma salonları bireysel çalışma salonları, atölyeler, sinema salonu, konferans salonu, bilgisayar salonu ve kantin bulunuyor. Yeni Yapılan İl Halk Kütüphanesine, yapılan istişare sonucunda İsmail Saib Sencer ismi verilmişti. 1873 yılında Erzurum´da doğan İsmail Saib Sencer, Modern kütüphaneciliğin mimarı, dünyanın en büyük kütüphanecisi, 6 yabancı dil bilen ve 1940 yılında vefat ettiğinde 4 devlet başkanı tarafından taziye dileklerinde bulunduğu bir isimdi. Modern dizgi mimarı, ayaklı kütüphane ?canlı bibliyografya?, ?Fihristi Ulum? denilirdi. Birçok İlim adamına ilham kaynağı olan bu güne kadar hiçbir yerde ismi verilmemiş olan İsmail Saib Sencer?in ismi yeni yapılan İl Halk Kütüphanesine verilerek Erzurum´un kendisine vefası gösterildi.