1 ve 2´nci marketlere devlet eli

Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, düzenlediği toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Başkan Sunar, göreve geldiği günden bu yana tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili detaylar

Tarih: 01.01.0001 00:00
1 ve 2´nci marketlere devlet eli

Haber- Nesrin Çetinkaya

Park düzenlemeleri, asfalt yapım-bakım ve onarım çalışmaları, güneş enerjisi, kızak alanları ve daha birçok alanda yürütülen çalışmalara değinen Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, 1ve 2´inci marketler projesinde gelinin son noktayı paylaştı. Sunar, ?Yenişehir ve 1 ve 2´nci Marketler Projesi´nde yükün hem de çok büyük bir bölümünü devlet üstlenecek. Oradaki esnafımızın cüz´i bir katkısı olacak? diye konuştu.

ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Göreve geldiği günden bu yana yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Sunar, ?´Bizim gibi merkez belediyeleri rutin hizmetler dediğimiz işlerini en iyi şekilde yapabilmelidirler. Bu meyanda başta asfalt, kaldırım, yol temizlik ile sosyal ve katılımcı belediyecilik anlamında üzerimize düşen mükellefiyetleri yerine getirmek temel vazifemizdir. Bu anlamda göreve geldiğimiz günden bu güne çalışmalarımız aralıksız devam ediyor ´´ dedi.

1 VE 2´NCİ MARKETLER İNCE ELENİP SIK DOKUNUYOR

1 ve 2 marketlerdeki kentsel dönüşüm projesinde gelinen son noktayı paylaşan Başkan Sunar, ??1 ve 2´nci Marketlerle ilgili olarak hazırladığımız çok teferruatlı dosyayı Çevre ve Şehircilik Bakanımıza Kızılcahamam´daki kampımızda sunmuştuk. Sayın Bakanımız projeye büyük bir ilgi gösterdi ve heyecan duyduğunu ifade etti. Erzurum´a geldiğinde de, zaten bu projemizle ilgili olarak Palandöken Belediyesi´ne tam destek sözü verdi. Biz bu hususta çalışmalarımıza başladık, proje ekibimiz şu anda son derece rantbal bir taslak hazırlıyor. Oradaki mimari dokuyu bozmadan ve kimseye de herhangi bir haksızlık yapılmadan bu projemizi o bölgede TOKİ ile birlikte uygulayacağız. TOKİ´nin bu bölgede elbette bir takım kullanım alanları olacak. Ama şunun bilinmesinde fayda var; Marketler bölgemizin mimari yapısında herhangi bir değişikliğe gidilmeyecek. Mülk sahiplerinin hakları da korunacak, kiracıların hakları da korunacak. Caddeye cephesi olan esnafın yeni işyerinin cephesi de caddeye bakıyor olacak. Biz vatandaşımızı mağdur edecek hiçbir işe girmedik, girmeyiz ve de girmeyeceğiz?? şeklinde konuştu.

PALANDÖKEN BELEDİYESİ TAM GAZ

Sunar, ?´Sizlerle seçimlerde, adaylık zamanımızda konuştuğumuz köy evleri projemiz vardı. Köy evleri projemizde bir mesafe kat etmiş bulunuyoruz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, KUDAKA ve Palandöken Belediyesi işbirliği ile bu projemizde bir hayli yol aldık, inşallah ona start vereceğiz. Yine diğer bir projemiz Abdurrahmangazi mahallemizde bir mandıra faaliyeti yürütmekti. Mahallemizde bulunan bayanlarımızın o bölgede üretilen hayvansal ürünleri işleyebilecekleri bir mandıra yapma faaliyetimiz var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Palandöken belediyesi, proje üzerinde çalışıyor. Yine KUDAKA da destek veriyor. Projelerimizin içerisinde bir de kızak alanları projemiz vardı hatırlarsanız. Kızak alanları projemiz dâhilinde tahsisi Palandöken Belediyesi´ne ait Kent Ormanı´nda bir kızak alanı çalışmamız var. Kent Ormanı ile ilgili gelişim planımızı Bakanlığın onaylamasını bekliyoruz. Bakanlık onayladığı anda orada kızak alanı projemizi ve başkaca düşündüğümüz ciddi yatırımları hayata geçireceğiz. Kent Ormanı´nın çehresini baştan aşağı değiştirmiş olacağız. Orada vatandaşımızın mesire yapabileceği, dinlenebileceği alanlar ve gözlem kuleleri gibi projelerimiz var. Yine yenilenebilir bir güneş enerjisi santrali ihtiyacımız vardı. Bu santrali de inşallah seneye Nenehatun köyünde faaliyete geçireceğiz? ifadelerine yer verdi. .

BİYOGAZ TESİSİ PROJESİ

Hayvansal atıkların değerlendirilmesi için yürütülen Biyogaz tesisi projesinde önemli bir mesafe kaydettiklerini belirten Başkan Sunar, ?Palandöken Belediyesi sınırları içerisinde bulunan mahallelerimizde hem modern kent yaşamının, hem de kırsal yaşamın beraber yaşandığı yerler va . Buralarda hayvansal üretimler yapılıyor. Dolayısıyla hayvansal atıkların değerlendirilmesi için bir Biyogaz tesisi projemiz var. Biyogaz tesisi projemizde de bir mesafe kat ettik. KUDAKA da Biyogaz tesisi projemizin danışmanlık hizmetini destekledi. Projelerimizi hayata geçirmek için arkadaşlarımız ve ilgili birimlerin hepsi ile beraber çalışıyoruz? diye konuştu.