10 yıldır klima talep ediyorlar

Taşhan esnafının yaklaşık 10 yıllık klima talebi cevap bulmadı. Yaz mevsiminde yüksek hava sıcaklıkları nedeni ile pasaj içinde esnaf ve müşteriler zor anlar yaşarken, Taşhan esnafı sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
10 yıldır klima talep ediyorlar

 

Nesrin Çetinkaya

Taşhan esnaflarından Kadir Çelebi, sezonun en iyi zamanı olmasına rağmen, piyasada büyük bir durgunluğunun yaşandığına işaret etti. Müşteri kesintisinin en büyük nedenlerinden birinin 10 yıldır talep ettikleri klimanın yaptırılmaması olduğuna dikkat çeken Çelebi, yüksek hava sıcaklıklarından dolayı esnafın ve müşterilerin zor anlar yaşadığını dile getirdi. Klima sorununa acil bir çözüm getirilmesini talep ettiklerini belirten Çelebi, ayrıca ?Her geçen yıl bir önceki yılı aratıyor? diyerek yaz aylarında beklediklerini ticaret anlamında bulamadıklarını kayda geçti.

?10 YILDIR BİR KLİMA TAKTIRAMADIK?

Yaz sezonunun durgun geçtiğinin kaydını düşen Çelebi 10 yıldır talep ettikleri klimanın da bir türlü yapılmamasından yakınarak, ?Her geçen yıl bir önceki yılı aratıyor. Turizm olarak şuanda Erzurum´da hareketlilik yok. Bizim de bir turist beklentimiz şuan yok. Zaten yerli turistler alışveriş yapıyor, buraya en çok uğrayan onlar. Gelen giden yabancı turist yok. Piyasada aşırı bir durgunluk var. Şuan bizim için sezonun en iyi zamanları ama çarşıya nerden bakarsanız bakın günde en fazla 200 kişi geliyor. Gelenlerin hepsi de alışveriş yapmıyor. Burası Türkiye´nin bir fabrikası niteliğinde, adeta bacasız bir fabrika.  Burası hak ettiği ilgiyi yeterince göremiyor. En basit örneği vermek gerekirse 10 yıldır biz buraya bir klima yaptıramadık. Müşteri kesintisinin en büyük nedenlerinden biri de bu. Bunu da özellikle vurgulamak istiyorum. Havalar zaten aşırı derecede bir sıcak. Bizimde burada pasaja gelen kişiler içeri girerken adeta hamam girmiş gibi hissediyorlar. Geçenlerde yaşlı bir bayan müşterimiz burada sıcaklıktan baygınlık geçirdi. Şuan ki Vakıflar Genel Müdürü bu durumu değerlendirmeye aldı. Yapılacak diye bir söz aldık ama şuan ortada kesin bir şey yok. İnşallah şuan ki Vakıflar Genel Müdüründen beklenti içerisindeyiz. Çalışmalarında bu yönde olmasını ve talebimizin yerine getirilmesini istiyoruz. Bunun dışında biz yazdan beklentimizi alamadık. Her geçen sene de bir öncekini aratıyor? diye konuştu.