104 MİLYON 980 BİN TL KREDİ KULLANDIRILDI.

Tarım Orman Bakanlığının başlatmış olduğu “ köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var” projesi kapsamında Erzurum il genelinde proje başlangıcından şuana kadar 104 Milyon 980 bin TL kredi kullandırıldı.

Tarih: 19.11.2023 17:38
104 MİLYON 980 BİN TL KREDİ KULLANDIRILDI.

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

Konuyla İlgili olarak açıklama yapan Erzurum Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var  projesi il genelinde 651 yetiştirici faydalandığını toplam hayvan 63bin 296 alındığını söylediler. 

Yetkililer,” Bu projenin başlangıç tarihinden şuana kadar 105 milyon 310 bin 980 TL kredi kullandırılırken toplam hayvan 63bin 296 alınmış toplam 651 kişi faydalanmıştır. Projenin amacı köylerde yaşayan insanları teşvik ederek koyun varlığını artırmak ve kırsal alanlarda yaşamı desteklemektir. Bu tür projeler, köylerdeki hayvancılığı ve tarımı geliştirmek, kırsal alanlarda istihdamı teşvik etmek ve toplumun yaşam kalitesini yükseltmek adına önemlidir. Projeye başvurmak isteyen yetiştiricilere başvuru sürecinde gerekli rehberlik ve destek  sağlanacaktır. Bu proje sayesinde köylerde yaşamak isteyenler için daha fazla neden yaratılması hedeflenmektedir. “

Projenin amacı ve başvuruları 

“Başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş olması, )Projenin başlangıç tarihi itibariyle faal olarak küçükbaş hayvancılık yapıyor veya daha önce küçükbaş hayvancılık yapmış olması, İlk kez küçükbaş hayvancılık faaliyetinde bulunacak olanlar Proje kapsamında değerlendirmeye alınmaz. İşletme devir alarak başvurmaları halinde de başvuruları kabul edilmez. Proje kapsamında alacağı hayvanlarla birlikte işletmesindeki dişi küçükbaş hayvan varlığını asgari 100 (yüz) başa ulaştırmalı ve Proje kapsamında kullanacağı Yatırım Kredisinin devamı boyunca Proje kapsamındaki ırklara sahip dişi hayvan varlığını, Proje kapsamında edindiği hayvan sayısının/100 (yüz) başın (hangisi yüksekse) altına indirmemelidir. İşletmesinin bulunduğu İlde ikamet ediyor olmalıdır. Küçükbaş hayvancılık yapmaya elverişli ve Proje kapsamında edineceği hayvanlarla tüm sürüsünü barındırma kapasitesi bulunan barınağa (ağıla) sahip olmalıdır. Faaliyet gösterdiği bölgede bulunan meralardan yararlanıyor olmalı/mera kullanımına engel hali bulunmamalı ve/veya yıllık kaba yem ihtiyacının asgari yüzde  50'sini yetiştirme imkanına sahip olmalıdır.   Üreticinin projeye başvurabilmesi için aşağıda yer alan 2 maddeden 1 tanesini sağlaması yeterlidir. Üreticinin meradan yararlanması; Üretici meradan yararlanıyor ya da yıllık kaba yem ihtiyacının asgari yüzde 50'sini yetiştiriyor olması; Proje kapsamında alınacak hayvanların kendi işletmesinden çıkmamış olması gerekmektedir. Proje kapsamında hayvan satmış olan kişiler tekrar aynı hayvanlar için projeden faydalanamaz.  Birinci derecede akraba arasındaki alım / satımlar Proje kapsamına alınmayacaktır.”