125 yıllık bina tehlike saçıyor

Erzurum’un Yakutiye İlçesine bağlı Kazım Karabekir Mahallesi Medine Caddesinde bulunan 125 yıllık bina tehlike saçıyor.

Tarih: 18.10.2023 17:52
125 yıllık bina tehlike saçıyor

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Bu yerde yaşayan esnaf ve mahalle sakinleri bu binanın bir kazaya sebebiyet vermemesi adına yetkililerden konuyla ilgili bir çalışma yapılmasını ve önlem alınmasını istiyorlar.

Yolda geçen kişiler için tarihi binanın tehlike oluşturduğunu ifade eden mahalle sakinleri, bu sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini söylediler.

Mahalle sakinleri,” Yıkılmaya yüz tutmuş metruk binaların dökülen duvarları, çevre halkı ve geçen biz vatandaşlar için büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu binaların kullanılmamış olmaları, sadece görüntü kirliliği yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda potansiyel kazalara neden olabilecek bir durumu da beraberinde getiriyor. Ağır hasarlı binaların ne kadar tehlike olduğunu çevresinde ve içerisine girilmemesi lazım. Hiçbir güvenlik önleminin alınmadığı bina çevresinde her gün geçerken insanlar için tehlike oluşturuyor. Bina derhal yıkılmalıdır. Korkuyla yaşıyoruz. Önlem alınması lazım.”

Vatandaş tehlikeyle karşı karşıya 

Yıkılmaya yüz tutan terk edilmiş eski bina tehlike saçarken her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya vatandaşlar tedirgin halde kaldı. 

Yetkililere defalarca bildirmelerine rağmen binayla ilgili bir işlem yapılmadığını belirten vatandaşlar, " Metruk binalar bir an önce yıkılsın.  Bina madde ve alkol bağımlılarının barınma yeri olarak kullanılması biz vatandaşları endişelendiriyor. Bu yer için acilen önlem alınması lazım. Hiçbir yetkili ilgilenmiyor. Çocuklar bina etrafında oynuyor. Can güvenliği yok. Yetkilileri göreve çağırıyoruz."