12 kişi hastanelere kaldırıldı

Bakan Koca, sele neden olan yağışlar nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirerek, "Olaydan etkilenenlerin sayısı 12'ye çıktı. Taşkından etkilenen kişiler ambulanslarımızla hastanelere nakledilmiştir" dedi.

Tarih: 06.09.2023 07:44
12 kişi hastanelere kaldırıldı

stanbul'da etkili olan şiddetli sağanak, Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerini vurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'da etkili olan yoğun yağış sebebiyle meydana gelen su taşkını olayında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 olup olaydan etkilenenlerin sayısı 12'ye çıktı. Taşkından etkilenen kişiler ambulanslarımızla hastanelere nakledilmiştir" dedi.

 

BAKAN KOCA, SON DURUMU AKTARDI

İstanbul'un kuzeyinde etkili olan sağanak yağışlardaki son duruma ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya platformu X'ten paylaşımda bulundu.

2 KİŞİ CAN VERDİ, 12 KİŞİ HASTANELERE KALDIRILDI

Bakan Koca, açıklamalarında şunları söyledi: "İstanbul'da etkili olan yoğun yağış sebebiyle meydana gelen su taşkını olayında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 olup olaydan etkilenenlerin sayısı 12'ye çıktı. Taşkından etkilenen kişiler ambulanslarımızla hastanelere nakledilmiştir.

"ETKİLENENLER İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"

Konuyla ilgili olarak şu ana dek 70 ambulans ve 10 UMKE Timiyle 240 sağlık çalışanı görevlendirmesi yapılmıştır. Taşkın sebebiyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın sağlığı için elimizden geleni yapıyoruz."

Bakan Koca, İstanbul'daki son durumu aktardı: 12 kişi hastanelere kaldırıldı

"BAŞAKŞEHİR ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİ HASTA KABULÜNÜ SÜRDÜRMEKTEDİR"

Koca, yoğun yağış nedeniyle su basan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne ilişkin olarak da, "Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi hasta kabulünü sürdürmekte, Başakşehir Devlet Hastanesi Acil Servisine ayaktan hasta kabul edilmektedir. Olayla ilgili olarak 52 ambulans ve 5 UMKE timi görevlendirmesi yapılmıştır. İstanbul'umuza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Gelişmelere karşı görev başındayız." ifadelerini kullandı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İstanbul'da etkili olan yoğun yağış sebebiyle meydana gelen su taşkını olayında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 olup olaydan etkilenenlerin sayısı 12'ye çıktı. Taşkından etkilenen kişiler ambulanslarımızla hastanelere nakledilmiştir. Konuyla ilgili olarak şu ana dek 70 ambulans ve 10 UMKE Timiyle 240 sağlık çalışanı görevlendirmesi yapılmıştır. Taşkın sebebiyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın sağlığı için elimizden geleni yapıyoruz."

İstanbul'da sağanak yağış! Sel sularına kapılan 2 kişi yaşamını yitirdi

ARAÇLAR SUDA İLERLEYEMEDİ

Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle dönerken sürücüler ve vatandaşlar zorluk yaşadı. Köprü altları suyla doldu, araçlar ve vatandaşlar uzun süre ilerleyemedi.

EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Arnavutköy'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle döndü, evleri ve marketleri su bastı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Vatandaşlar zor anlar yaşarken kendi imkanlarıyla suları temizlemeye çalıştığı anlar cep telefonu kameralarıyla anbean kaydedildi.

İstanbul'da sağanak yağış hayatı felç etti! Arnavutköy ve Başakşehir'de su baskınları yaşanıyor