?13 yıldır aynı rakam ödeniyor´

Optisyenler ve Gözlükçüler Derneği Başkanı Vahap Efe, optisyenlere SGK tarafından ödenen optik çerçeve ve cam ücretlerinin arttırılmasını istedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
?13 yıldır aynı rakam ödeniyor´

Gözlüklerin insan sağlığı için önemine dikkat çeken Optisyenler ve Gözlükçüler Derneği Başkanı Vahap Efe, Türkiye´de toplumun yüzde 15´inin gözlük kullandığına dikkat çekerek, maruzatlarını dile getirdi. Efe, SGK tarafından ödenen ücretlerin arttırılmasını istedi.

13 yıldır fiyat artışı gerçekleşmediğini söyleyen Efe, ?Ülkemizde sigortalılarının sağlık hizmet bedelleri, sosyal devlet anlayışı içerisinde karşılamaktadır. Doğal olarak gözlük cam ve çerçeveleri için ödeme yapılması, sanayileşen toplumda daha keskin ve detaylı görme ihtiyacının karşılanması açısından oldukça önemlidir. Trafik kazalarındaki can ve mal kayıplarının azaltılması gibi bazı konular başta olmak üzere, şaşılığın bir gözlükle tedavisine imkân vermesi, okuma ve kültür seviyesinin yükseltilmesi açısından bu sektörün önemi kanıksanamaz. Ancak bu yolda bizimde düşünülmemiz gerekiliyor. SGK yoluyla bize ödenen, yaklaşık 2014 yılından beri optik çerçeve ve cam ücretlerinde herhangi bir artış yapılmamıştır. Yaklaşık 13 yıldır biz aynı fiyattan ücretlerimizi alıyoruz. Bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesi, günümüz şartlarında fiyatlarının arttırılmasını istiyoruz. Ayrıca gözlük cam ve çerçeve hakkının 2 yıldan 3 yıla çıkarılması tamamen optik sektörüne zarar vermektedir. Bu konuda da bize yardımcı olunmasını istiyoruz. Bu tekrardan aynı seviyeye, 2 yıla indirilirse seviniriz dedi.? dedi.

Muhammed COŞKUN