170 ENGELLİ AİLESİNE ELBİSE YARDIMI YAPILDI

Erzurum Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanlığı Kurban Bayramı öncesi maddi durumu iyi olmayan 170 engelliyi baştan aşağı giydirdi.

Tarih: 25.06.2023 18:08 Güncelleme: 25.06.2023 18:30
170 ENGELLİ AİLESİNE ELBİSE YARDIMI YAPILDI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

Erzurum Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanlığı Kurban Bayramı öncesi maddi durumu iyi olmayan 170 engelliyi baştan aşağı giydirdi.

Zihinsel engelliler derneğine kayıtlı 600 üyesi bulunduğunu ifade eden Erzurum Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Yahya Şaşi, geleneksel olarak Ramazan ve Kurban Bayramlarında ihtiyaç sahibi ailelere elbise yardımı yaptıklarını şu ana kadar 170 engelli aileye elbise yardımı yaptıklarını söyledi.

Şaşi,” Bizim geleneksel olarak Ramazan aylarında, Ramazan ve Kurban Bayramlarında ihtiyaç sahibi ailelere elbise yardımı yapıyoruz. Şu ana kadar 170 aileyi giyindirdik. İnşallah pazartesi gününe kadarda 100 aileyi de giyindirmeyi de amaçlıyoruz. Yolumuza devam ediyoruz. Zihinsel engelliler derneğinde kayıtlı 600 üyem bulunuyor. Aralarında bazılarının maddi durumu iyi olmayan aileler bulunuyor. Kırsal da yaşayan ailelerimiz oluyor. Veya ailenin içinde engelli birey sayısı olanlar oluyor. Genelde bu ailelere giysi yardımı yapıyoruz. Erzurum’un güney ilçelerinden bizim derneğimiz kayıtlı olan ailelerin giyim konusunda desteğe ihtiyaçları fazla oluyor. Bizler de elimizden geldiği kadarıyla yardımlarımıza devam ediyoruz.ve bu yardımlarımız yılın 12 Ayı boyunca devam ediyor.  Eylül ayından itibaren de çocuklarımızın kışlık giyimlerini karşılıyoruz.  Mont, bot, bere, şapka gibi ihtiyaçlarıyla ilgileniyoruz. Erzurum Zihinsel Engelliler Derneğine gelen bağışlar sayesinde bizler yardımlarımızı maddi durumu olmayan üyelerimize ulaştırıyoruz. Bağışçıların vekaletini bizler alıyoruz. Ve ailelere yaptığımız yardımların isim, soy isimlerini ve cep numaralarını not alıyoruz. Çünkü bir gün bağışçılarımız listeyi istediğince rahatlıkla kendilerine gösterebilmek için kayıt altında tutuyoruz.  Normal de bir aileden sadece bir çocuğun giyim ihtiyacını karşılamamız gerekiyorken diğer aile üyelerini de kıramıyoruz.”