179 BAŞVURUNUN TÜMÜ ONAYLANDI BÖLGE HAYVANCILIĞINA KATMA DEĞER SAĞLANACAK GELENEKSEL HAYVANCILIĞIN DA SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK

Yüzde 30 hibeli düve alım desteği başvuruları sonuçlandı. Erzurum genelinde alınan 179 başvurunun tümü onaylanırken, destekleme ile kente 6 bin 245 damızlık hayvan girdisi sağlanmış olacak.

Tarih: 01.01.0001 00:00
179 BAŞVURUNUN TÜMÜ ONAYLANDI BÖLGE HAYVANCILIĞINA KATMA DEĞER SAĞLANACAK  GELENEKSEL HAYVANCILIĞIN DA  SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK

Nesrin Çetinkaya

Erzurum´da 2017 yılı düve alımı desteklemesi ilk başvurularının 11 Eylül, 10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildiğini ve il genelinde toplam 179 başvuru alındığını kaydeden Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, başvuruların tamamınınonaylandığını belirtti.Yüzde 30 hibe desteklemesiyle Erzurum´a 6 bin 245 damızlık hayvan girdisi sağlanacağını dile getiren Akar, ?Simental başta olmak üzere verim kabiliyeti yüksek olan Angus, Hereford, Limuzin, Şarole, Belçika Mavisi ırklarının bölge hayvancılığına katma değer sağlayarak daha önce yapılan geleneksel hayvancılığın seyrini yüksek kabiliyetli ırklara eğilim yönünde değiştireceğine inanmaktayız? diye konuştu.

BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

Yüzde 30 hibe programının detayları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Akar, ? Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından yetiştirici bölgesi olarak belirlenen Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Malatya, Muş, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van ve Yozgat İllerinde, TÜRKVET hayvancılık kayıt sisteminde kayıtlı sığır işletmesi olan yetiştiricilere en az 20 baş, en çok 200 baş düve alım bedelinin yüzde 30´unun hibe olarak verileceği destekleme programı, 2017 yılında yayınlanan Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliğinde belirtildiği üzere bütçe imkânları ve illerin potansiyellerine göre değerlendirilmektedir? diye konuştu.

BÖLGE HAYVANCILIĞINA KATMA DEĞER SAĞLANACAK

Destekleme ile farklı ırkların şehir hayvancılığına katılacağına ve bu sayede bölge hayvancılığına da katma değer sağlanacağına değinen Akar, ? ?İlimizde 2017 yılına ait düve alımı desteklemesinin ilk başvuruları 11 Eylül, 10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilmiş ve Erzurum genelinde toplam 179 yetiştiricimiz başvuru yapmıştır. Başvuru yapan yetiştiricilerimizin tamamının başvurusu onaylanmıştır. Bu destekleme kalemiyle Erzurum´a toplamda 6 bin 245 damızlık hayvan girdisi sağlanmış olacaktır. Uygulama rehberinde belirtilen Etçi Irklara başvuran yetiştiricilerimiz aracılığıyla Simental başta olmak üzere verim kabiliyeti yüksek olan Angus, Hereford, Limuzin, Şarole, Belçika Mavisi ırklarının şehrimiz hayvancılığına katılmaları, bölge hayvancılığına katma değer sağlayarak daha önce yapılan geleneksel hayvancılığın seyrini yüksek kabiliyetli ırklara eğilim yönünde değiştireceğine inanmaktayız. Yetiştiricilerimizden 2017 yılına ait destekleme başvurularını kaçıranlar üzülmesinler, Bakanlığımızın 2018 yılında benzer şekilde başvuru alacağını öngörmekteyiz. Çiftçilerimizin alacakları hayvanlarının hayırlı ve uğurlu olması temenni ediyorum? ifadelerine yer verdi.