17 ocağa kadar muhtarlarınızla iletişime geçin

Seçmen listelerinin 4 Ocak 2024 tarihinde askıya çıkmasıyla birlikte seçmenler 17 Ocak tarihine kadar bilgilerini ve itirazlarını ifade edebilecekler.

Tarih: 08.01.2024 23:58 Güncelleme: 09.01.2024 00:26
17 ocağa kadar muhtarlarınızla iletişime geçin

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimler için seçmen listelerinin askıya çıkmasının ardından Erzurum Lalapaşa Mahalle Muhtarı Emrah Biçer, oy kullanacak kişilerin muhtarlığa müracaat ederek listede isimlerinin olup olmadığını teyit ettirmeleri gerektiğini ifade etti. 

Son tarih 17 ocak 

4 0cakta askıya çıkan seçmen listelerinin 17 ocağa kadar askıda kalacağını belirten Biçer, “oy kullanacak olan kişiler gün içinde mahalle muhtarlarına uğrayarak isim teyidi yaptırmaları gerekiyor çünkü zaman zaman farklı nedenlerden kaynaklı olarak kişilerin isimleri listelerde gözükmüyor ve takibi yapılmadığında kişi oy kullanamayabiliyor” diye konuştu. 

Biçer, 4 ocaktan 17 ocağa kadar olan düzenleme sürecinin vatandaş için önemli olduğunu, belirlenen tarihten sonra yapılan müracaatlara müdahale etme şansının olmadığını aktararak, Seçmen kağıdında isimlerinin olup olmadığını E-Devlet üzerinden de öğrenilebileceğini açıkladı ve “isim kontrolleri alternatif olarak E-devlet üzerinden yapılıyor olsa da E-Devleti kullanabilenler kadar kullanamayanlarda oluyor. Dolayısıyla teyit etmekte en kolay yöntem muhtarlıklara müracaat etmek veya telefon açarak öğrenmektir” söylemlerinde bulundu. 

“Muhtarlık gönül işi” 

Son olarak 2 dönemdir muhtarlık yaptığını, bu dönem içinde tekrardan aday olduğunu ifade eden Erzurum Lalapaşa Mahallesi Muhtarı Emrah Biçer, muhtarlığın bir gelir kapısı olmadığını ve gönüllülük esasına dayanan hizmet işi olduğunun altını çizerek muhtar olmak için aday olan herkese başarılar diledi.