1. Pendik Erzurum Buluşması ve Kültür Festivali

Pendik Kaynarca Erzurumlular Derneği tarafından gerçekleştirilen 1. Pendik Erzurum Buluşması ve Kültür Festivali 27 Nisan Cuma günü, Kurtköy Etkinlik Alanında yoğun bir katılımla ve büyük bir coşkuyla açıldı. Erzurum’a has yöresel

Tarih: 01.05.2023 09:58
1. Pendik Erzurum Buluşması ve Kültür Festivali

Haber Merkezi

Pendik Kaynarca Erzurumlular Derneği tarafından gerçekleştirilen 1. Pendik Erzurum Buluşması ve Kültür Festivali 27 Nisan Cuma günü, Kurtköy Etkinlik Alanında yoğun bir katılımla ve büyük bir coşkuyla açıldı. Erzurum’a has yöresel ürünlerin de satışa sunulduğu 10 gün süreli fuarda yerel sanatçılar da sahne olarak hemşehrileriyle buluşacak.

Mehdi Kaya başkanlığındaki Pendik Kaynarca Erzurumlular Derneği tarafından gerçekleştirilen 1. Pendik Erzurum Buluşması ve Kültür Festivali 27 Nisan Cuma günü, Kurtköy Etkinlik Alanında gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Erzurum yöresi halk oyunları gösterileriyle başlayan festival açılışına Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, AK Parti Milletvekili  ve milletvkili adayı Serkan Bayram ve Yahya Çelik, MHP Milletvekili ve milletvkili adaylarından Bülent Karataş ve Murat Şahin, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Ali Şirin ve yönetimi, Erzurum Vakıf Başkanları, PENDEF Başkanı Ziya Öncan, sivil toplum kuruluşları başkanları ve çok sayıda Erzurumlu Dadaşlar katıldı.

Törenin açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan Pendik Kaynarca Erzurumlular Derneği Başkanı Mehdi Kaya, 1.sini düzenledikleri Pendik Erzurum Buluşması ve Kültür Festivali’ne verdiği destekten dolayı Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve ekibi başta olmak üzere, katılan tüm protokol üyelerine, vakıf başkanlarına, siyasilere ve Erzurumlu hemşehrilerine katılım ve katkılarından dolayı teşekkürlerini sunarak, Pendik Erzurum Buluşması Festivalini geleneksel hale getireceklerini ifade etti.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Ahmet CİN de, böylesi güzel bir organizasyona evsahipliği yapan Pendik Kaynarca Erzurumlular Derneği’ni tebrik ederek, “Pendik Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşlarımıza ve hemşehri derneklerimize katkı ve desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz. Pendik Erzurumlular derneğimiz de sıkı bir iletişim halinde olduğumuz güzel hizmetler veren ilçemizin güzide derneklerimizden biridir. Kendilerini tekrar kutluyor, tüm katılımcılara hoş geldiniz diyorum.” Dedi.

Etkinlikte söz alan milletvekili ve milletvekili adayları da bu güzel buluşmadan dolayı memnuniyetlerini ifade ederek başladıkları konuşmalarda 14 Mayıs seçimlerinin önemine vurgu yaparak özetle, “Hangi siyasi görüşe sahip olursanız olun sandığa gidin ve ülkemizin geleceğine oy verin. Türkiye Yüzyılı sizin vereceğiniz oylarla başlayacak ve şekillenecek. Bir tarafta vatan millet sevdalısı Cumhur İttifakı ve bu ittifak mensubu siyasi partiler, diğer tarafta da ülkemizin önünü kesmek isteyen, dış güçleri ve teröristleri ülkemize davet eden zillet ittifakı. Bunun için iyi düşünün ve oyunuzu doğru tarafa verin. Şimdi Türkiye Yüzyılı için doğru adam, doğru zaman deme vaktidir ve her bir oy ülkemizin geleceği için çok önemlidir.” İfadelerinde bulundular.

Erzurum yöresine has yöresel ürünlerin satışa sunulduğu 7 Mayıs’a kadar devam edecek festivalin açılış töreni konuşmalar ve halk oyunları gösterileri sonrasında toplu fotoğraf çekimi ve çeşitli ikramlarla devam etti.