1.O.S.B. ‘DE İSTİHDAM 2 KAT ARTTI

Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde istihdamda büyük artış

Tarih: 26.08.2023 16:18
1.O.S.B. ‘DE İSTİHDAM 2 KAT ARTTI

www.erzurumgunebakıs.com /Rabia Aslan Karakaş

Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi yöneticilerinden alınan bilgilere göre, 5 yıl önce 1. O.S.B.’de 3500 ila 4000 kişi arası istihdam varken şu anda istihdam sayısı 7500’e kadar çıktığı öğrenildi. Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk organize sanayi bölgelerinden birisi olma özelliğini taşıyor.

Türkiye'nin önemli sanayi bölgelerinden birisi olan Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi, 1968 yılında kurulan bu sanayi bölgesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 4. organize sanayi bölgesi ünvanını taşıyan bir yapıya sahiptir. Toplam 126 hektarlık bir alana kurulan Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi, 119 ayrı parseli içinde barındırmaktadır. Bu bölge, karma bir organize sanayi bölgesi özelliği taşımaktadır ve farklı sektörlerden firmalara ev sahipliği yapmaktadır. Yem, kimyasal, çelik, tekstil, çağrı merkezleri, lojistik firmaları, distribütörlükler, mandıra ve mezbaha gibi çeşitli sektörler, bu sanayi bölgesinde faaliyet göstermektedir. Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde toplamda 92 firma faaliyet göstermektedir. Bu firmalardan 65'i üretim yapmakta olup, bölgede üretim faaliyetleri oldukça yaygındır. Bölgedeki faaliyetleri yönetmek ve olası arızalara müdahale etmek üzere 14 uzman personel görev yapmaktadır.

Gelişim sürecine bakıldığında, yaklaşık 7-8 yıl öncesine göre depo sayısında bir azalma görülmektedir. Ancak buna rağmen Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi, bölgedeki yatırımların artmasıyla birlikte büyümeye devam etmektedir. Özellikle son 5 yıl içerisinde bölgedeki istihdam oldukça artmış, 5 yıl önce 3-4 bin kişi çalışırken günümüzde yaklaşık 7.500 kişi istihdam edilmektedir. Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi, bölgenin ekonomik ve sanayi potansiyeline katkı sağlayarak, istihdam olanakları yaratma ve üretim çeşitliliği sağlama konusunda önemli bir rol üstlenmeye devam ediyor.