20 Milyarlık yatırım 23 bin istihdam

Erzurum´un ilçelerine doğalgaz müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında ise Erzurum´a 20 milyar liralık yatırım yapılmasını ve 23 bin yeni istihdam ortaya çıkartılmasını hedeflediklerini söyledi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
20 Milyarlık yatırım  23 bin istihdam

?Ülkenin Birliğini Bozanlara Tarihî Bir Ders Veriyoruz?

?Erzurum Buluşması´ programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?16 Nisan, inşallah bu ülkede terörün kilidinin kırıldığı bir gün olacaktır. Şu anda Tendürek´te, Gabar´da, Cudi´de, Bestler Dereler´de inlerine girdik. 20 ayda, 10 bini aşkın teröristi etkisiz hâle getirdik. Bu ülkenin huzurunu kaçıranlara, bu ülkenin birliğini, beraberliğini bozanlara, bu ümmeti parçalamaya çalışanlara tarihî bir ders veriyoruz, vermeye devam edeceğiz? dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum´da Evet Platformu tarafından düzenlenen ?Erzurum Buluşması´ adlı programda vatandaşlarla bir araya geldi. İstasyon Meydanı´nda gerçekleşen programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

Erzurum´a olan muhabetinin ve şehre yaptıkları hizmetlerin en iyi Erzurumlular tarafından bilindiğini ifade ederek, ?Erzurum, bizim ne kendisi için, ne ülkemiz için en küçük bir yanlış yapmayacağımızı bilir? diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları 16 Nisan halk oylamasında büyük, güçlü, müreffeh ve istikrarlı Türkiye için ?evet´ demeye çağırdı.

?16 NİSAN, ÜLKEDE TERÖRÜN KİLİDİNİN KIRILDIĞI GÜN OLACAKTIR?

7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra yaşanan belirsizlik ortamına işaret ederek, içeride ve dışarıda ne kadar ihanet odağı varsa, hepsinin birden Türkiye´nin üzerine nasıl çullandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Türkiye yeniden koalisyonlu günlere dönüyor diyerek, artık istediğimiz gibi at koştururuz diyerek, hemen efelenmeye başlayanları hatırlıyorsunuz değil mi? Terör örgütlerini destekleyerek, şımartarak, silahlandırarak üzerimize salanlar bu cesareti, 7 Haziran´da çıkan sonuçtan alıyorlardı. Türkiye, ne zaman ki yeniden istikrarı garantiye aldı, işte o zaman bu terör örgütlerinin başını ezdi. 16 Nisan, terörün inşallah bu ülkede kilidinin kırıldığı bir gün olacaktır. Şu anda Tendürek´te inlerine girdik, Gabar´da inlerine girdik, Cudi´de inlerine girdik, Bestler Dereler´de inlerine girdik. Şu anda 20 ayda 10 bini aşkın teröristi etkisiz hâle getirdik. Durmak yok, yola devam. Bu ülkenin huzurunu kaçıranlara, bu ülkenin birliğini, beraberliğini bozanlara, bu ümmeti parçalamaya çalışanlara tarihî bir ders veriyoruz, vermeye devam edeceğiz? diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin, 7 Haziran´da umduklarını elde edemeyenlerin, bölücü terör örgütünden beklediğini bulamayanların bir sonraki hamlesi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Hamdolsun milletimiz, terörle mücadelede olduğu gibi, 15 Temmuz darbe girişiminde de istiklalinin ve istikbalinin yanında durdu? dedi.

?16 NİSAN, İSTİKRAR VE GÜVENDİR; YATIRIMCI BUNA BAKIYOR"

Geçen 14 yılda Erzurum´a 20 milyar liranın üzerinde kamu yatırımı yapıldığını hatırlatan ve Oltu, Pasinler ve Horasan ilçelerine bu yıl içinde, Karaçoban, Narman ve Tortum´a önümüzdeki yıl, İspir´e ise en geç bir sonraki yıl doğal gaz verileceğini müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Erzurum´a 20 milyar liralık yatırım yapılmasını ve 23 bin yeni istihdam ortaya çıkartılmasını hedeflediklerini söyledi.

Bu program kapsamında devlet gerekli altyapıyı kurup teşvikleri sağlayacağını, özel sektörün de burada yatırım yapıp istihdam oluşturacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için istikrar ve güven ortamının tesis edilmesi gerektiğini vurguladı. ?Yatırımcı, her şeyden önce buna bakıyor. Eğer, istikrar ve güven yoksa, siz istediğiniz kadar teşvik verin, kimse gelmiyor? diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan´da istikrar ve güven ortamının garantisi olacak yeni bir yönetim sistemiyle ülkenin önünde yeni bir dönemin açılacağını sözlerine ekledi.

?EZANLARIMIZI SUSTURAMAYACAKSINIZ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK, FETÖ terör örgütlerinin ele başlarının ve Batı´daki kimi Türkiye düşmanlarının 16 Nisan halk oylamasında ?hayır´ dediğine dikkat çekti ve ?Ey aklını kiraya vermiş olanlar, biz kefenimizi giyerek çıktık, bizi ölümle yıldıramazsınız. Biz ölüme inanmış insanlarız. Kaza ve kaderin imandan olduğuna inamış insanlarız. Bizi ürkütemeyeceksiniz. Bizi bölemeyeceksiniz. Bizi bu yolumuzdan alıkoyamayacaksınız. Ezanlarımızı susturamayacaksınız. İnşaallah 16 Nisan´da ?evet´in önünü kesemeyeceksiniz? şeklinde seslendi.

Geçen 14 yılda Erzurum´da eğitim, sağlık, ulaşım alanlarında yapılan ve yapımı devam eden yatırımlardan örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1200 yataklı olarak planlanan şehir hastanesinin, 300 ilaveyle büyütülmekte olduğunu, Karadeniz´le Erzurum arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak Ovit, Kırık ve Dallıkavak Tünellerinin bölge ticareti için yeni nefes boruları olacağını, Londra´dan Pekin´e kesintisiz raylı sistem ulaşımını sağlayacak ipek demiryolunun Ankara-Sivas-Erzincan hattını Erzurum üzerinden Kars´a bağlayacak hattının proje ihalesine yakında çıkılacağını aktardı.

?MİLLETİMİZ ANA MUHALEFETE ÜLKEYİ EMANET ETMİYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliğiyle ilgili halk oylaması sürecinde, Türkiye´de bir kez daha ana muhalefet boşluğunun görüldüğüne vurgu yaptı ve sözlerini şöyle sürdürdü: ?Şimdi diyeceksiniz ki, Kılıçdaroğlu var ya? Size bunun cevabını, bir Dadaş fıkrasıyla vereyim. Dadaşa sormuşlar, ?Kamil´i mi seversin, Kemal´i mi seversin?´ Dadaş hemen cevap vermiş: ?Kemal´i severim.´ Niye demişler. Dadaş´ın cevabı çok manidar: ?Kamil bir yalan söylir, bir doğri; Kemal hep yalan söylir, beni yormir.´ demiş. Kılıçdaroğlu da hep yalan söylediği için artık kimseyi yormuyor. Ama bu durum ülkemizde bir boşluk da ortaya çıkartıyor. Ana muhalefet partisi ne demektir aslında? İktidar partisinden sonra ülkenin yönetimini üstlenmeye en yakın parti demektir. Ülkenin yönetimini üstlenecek siyasi kadronun elinde bir program olur değil mi? İktidara geldiğinde eğitimde ne yapacak, sağlıkta ne yapacak, adalette ne yapacak, emniyette ne yapacak, ulaştırmada ne yapacak, gıda ve tarımda ne yapacak; uluslararası ilişkilerde ne yapacak, bir şeyler sunar. Bunlarda hiçbiri yok. Peki ben buradan tüm milletime, tüm vatandaşlarıma soruyorum: CHP´nin böyle bir hazırlığını duyan, gören var mı? Öyle kağıt üzerinde kalan saçma sapan laflardan bahsetmiyorum, somut projelerden söz ediyorum.?

Türkiye´de yönetimi devralmadan önce 15 bin kilometre bölünmüş yol yapacaklarını söylediklerini, şu anda bunun 19 bin kilometreyi aştığını; tüm hastaneleri aynı çatı altında birleştireceklerini söylediklerini, bunu başarmalarının yanı sıra şu anda şehir hastanelerinin açılmaya başlandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Ana muhalefetin başındaki zatın bir dediği diğerini tutmuyor. 5 dakika içinde birbirine zıt 5 görüşü birden ifade edebiliyor. Milletimiz bu gerçeği gördüğü için, bunlara ülkeyi emanet etmiyor? diye ekledi.