2022-2023 yılsonu değerlendirmesi

Erzurum Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında yapılan çalışmaları aktardı.

Tarih: 29.11.2023 17:44
2022-2023 yılsonu değerlendirmesi

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

2023 yılında okullarda yapılan tadilat ve tamirat sayılarından bahseden Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, 2023 yılında toplam 70 okulda tamirat ve tadilat yapıldığını söyledi. Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün özellikle köy okullarına yoğunlaştığını aktaran Gazioğlu, “Bakanlığın bütçe tabanlı çalışmaları da oldu. Yani her okula bütçe gönderildi ve okullar ihtiyaçlarını kendileri giderdi. Dolayısıyla ilçemizde ki okulların yüzde 80’,ne yakını tadilat görmüş ve okullarda ki fiziki eksiklikler pek az durumda” dedi.

ŞU AN DA OKULLARDA CİDDİ BİR EKSİKLİĞİMİZ YOK

Sözlerine, “Tam anlamda yapılı olanlar ise daha çoktur. Şu an da okullarda ciddi bir eksikliğimiz yok” şeklinde devam eden Abdurrahman Gazioğlu, “Yeni yatırım olarak bir anaokulu yapıldı ve bitti. Bir tane özel eğitim anaokulu okul bünyesinde yapıldı ve bitti. Şu anda 24 derslikli bir ilköğretim okulu yapım aşamasında. Bunun dışında ilçemize, MNG AVM’nin yanında ikinci bir fen lisesi yapılıyor. Bunların yanında Yakutiye Belediyesi’nin de okul donatımlarına, tamirat ve tadilatlarına katkısı bulunuyor. Örneğin, okulların dış peyzajı, çevre düzenlemeleri, bahçe duvarı tamiratı gibi” ifadelerini kullandı.

REKOR PROJE BAŞVURUSU

Açıklamalarının devamında projelerden bahseden Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, 2023 yılında tüm projelerde rekor başvuru sayısı olduğunu söyledi.

“Geçtiğimiz yıl 2022-2023 eğitim-öğretim yılında Yakutiye İlçe Milli Eğitim özelinde toplamda 508 TÜBİTAK proje başvurusu yapıldı. 508 projenin içinden 20 proje bölge sergisine seçildi. Bölge sergisine seçilen projelerden 5 tanesi derece aldı, bu 5 projelerden birisi Türkiye genelinde derece aldı. Bu yapılan 508 proje ortaokul öğrencileri arasında yapılan projeler olup bir de lise öğrencileri arasında olan projeler vardır. Geçtiğimiz sene lise öğrencileri bir rekora imza atarak 852 proje başvuru yaptılar. Bölge sergisine 23 proje davet edilmiş, 7 proje derece almış ve Türkiye derecesi alan 1 proje var.” 

Son olarak ülke genelinde yapılan TeknoFest projelerine de katılım sayılarının fazla olduğunu söyleyen Gazioğlu, Yakutiye genelinde TeknoFest’e toplamda 589 proje başvurusu yapıldığını ancak yarışma devam ettiği için henüz derece alan ve almayanların belli olmadığını söyledi. 

Açıklamalarının sonunda Gazioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tamirat ve tadilatlara yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etmeyi ihmal etmedi.