2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İkinci Dönemi Bugün İtibariyle Başladı!

Yeni eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başladı ve lise son sınıfta okuyan öğrenciler için üniversiteye giriş sınavı heyecanı da artıyor.

Tarih: 05.02.2024 14:38
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İkinci Dönemi Bugün İtibariyle Başladı!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Bu kritik sınav sürecinde, Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Yusuf Kenan Gürsoy, öğrencilere ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Gürsoy'un belirttiğine göre, öğrencilerin sınavlarda başarılı olmalarını kolaylaştırmak için öncelikle öğretmenlerinin yönlendirmelerini ve verdiği sorumlulukları yerine getirmeleri gerekiyor. Öğretmenlerin öneri ve tavsiyelerini dikkate almanın önemine vurgu yapan Gürsoy, öğrencilerin bu süreçte öğretmenleriyle iş birliği içinde olmalarının başarılarını artıracağını ifade etti.

BU YARIŞTA VELİLERE DE GÖREV DÜŞÜYOR

Velilere de önemli görevler düştüğünü belirten Gürsoy, öğrencilerini bu aşamada sürekli takip etmeleri ve desteklemeleri gerektiğini vurguladı. Öğrenci-öğretmen ilişkilerinde yaşanabilecek anlaşmazlıklarda tarafsız bir tutum sergilemenin önemine değinen Gürsoy, velilerin öğrencilerinin faydalanması gereken noktaları öne çıkararak, öğrencilerin motivasyonunu artıracak nitelikte öğretmenle iş birliği yapmalarının önemine dikkat çekti.

Son olarak, Gürsoy'un tavsiyeleri doğrultusunda, öğrencilerin ve velilerin öğretmenlerin öneri ve tavsiyelerini dikkate alarak iş birliği içinde hareket etmeleri gerektiği belirtildi.