2023 makine ekipman destekleri açıklandı!

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023 yılı makine ekipman desteklerini ve bütçe tutarlarını açıkladı.

Tarih: 26.12.2023 12:59
2023 makine ekipman destekleri açıklandı!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

2023 yılında Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen makine ekipman desteği 14.3 olarak tamamlandı. 3. etap kapsamında 229 adet makine için yaklaşık 23 milyon 417 bin 810 TL proje tutarı ayrıldı.

Toplam proje tutarının yarısı olan 11 milyon 708 bin 905 TL'nin çiftçilere hibe olarak verildi. 

Program kapsamında desteklenen tarım makineleri arasında balya makinesi, tarım römorku, mibzer, çayır biçme makinesi gibi makineler yer aldı. 

Yetkililerden alınan bilgilerde çiftçiler, bakanlığın resmi sayfası üzerinden başvurularını tamamladıkları, ödemelerin makine görülmeden önce yapılmadığı ve bakanlık tarafından belirlenen süreçlerin takip edildiği ifade edildi.

DESTEK SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

23 milyonun yarısını çiftçilerin hesabına yatırılıyor. Makineler Tarım ve Orman İL Müdürlüğü personelleri tarafından kontrol ediliyor ve makine görülmeden ödeme yapılmıyor. Çiftçiler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sayfasının ilgili kısımdan başvuru yapabiliyor. Başvuru incelendikten sonra Bakanlığa yollanıyor. Bakanlıkta, İl Müdürlüğü’ne bütçe dâhilinde belirli sayıda ki bir liste yolluyor. Listede ismi olan vatandaş çağrıldıktan sonra sözleşme imzalanıp makine veriliyor. Vatandaş ilgili firmayla anlaşıyor ve İl Müdürlüğü personelleri vatandaşın köyüne gidip ilgili tutanağı tutuyor. Daha sonrasında personeller tarafından hak edişini yapıp, Tarım ve Orman Bakanlığı’na yollanılıyor.