2023 yılı dünya su günü yarışma başvuruları başladı

Tatlısu kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve tatlısu kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla, dünya su günü etkinlik ve yarışmaları yapılacak.

Tarih: 05.01.2023 12:18
2023 yılı dünya su günü yarışma başvuruları başladı

Sinan AYDIN

Devlet Su İşleri Erzurum Bölge Müdürlüğü, 2023 yılı dünya su günü yarışma başvurularının başladığını duyurdu. Konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: "Uluslararası Dünya Su Günü her yıl 22 Mart’ta tatlısu kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve tatlısu kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla kutlanmaktadır. Dünya Su Günü ile ilgili ilk öneri 1992 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Kalkınma Konferansı (UNCED)’nda yapılmıştır. 

HER YIL FARKLI BİR TEMA İLE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 22 Mart 1993’te Dünya Su Günü kararının resmi olarak imzalanmasından sonra her yıl dünya çapında kutlanmaya başlanmıştır. UN-Water tarafından organize edilen bu kutlamalar her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilmektedir. 2023 yılı Dünya Su Günü teması “Ortaklıklar ve İşbirliği Yoluyla Değişimi Hızlandırmak” olarak belirlenmiştir. Bu yıl düzenlenecek kutlama etkinlikleri kapsamında afiş ve fotoğraf yarışmaları düzenlenecektir." Yarışmaya dair başvuru koşulları ve şartnameler Devlet Su işlerinin resmi sosyal medya hesaplarından duyuruldu.