2023 yılı gelir beyannamesi tarihleri açıklandı!

Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı yetkilileri, 2023 takvim yılına ait yıllık gelir vergisi beyannamesi süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarih: 03.03.2024 09:26
2023 yılı gelir beyannamesi tarihleri açıklandı!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Söz konusu beyannamenin 1 Mart ile 1 Nisan 2024 tarihleri arasında verileceği belirtildi. Bu dönemde, ticari, zirai ve mesleki faaliyetlerinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükelleflerinin beyannamelerini elektronik ortamda gönderecekleri vurgulandı.

Geliri sadece ücret, kira, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve iratların biri veya birkaçından oluşan mükelleflerin ise yıllık gelir vergisi beyannamelerini kendileri için önceden hazırlanmış olan Dijital Vergi Dairesi (Hazır Beyan Sistemi) üzerinden vergi dairesine gitmeden kolay ve güvenli bir şekilde verebilecekleri ifade edildi. Mükelleflerin, sisteme, internet sayfası (gib.gov.tr) üzerinden 7 gün 24 saat ulaşabilecekleri belirtildi.

Ayrıca, 2023 yılında elde edilen gelirlere ilişkin olarak verilecek yıllık gelir vergisi beyannameleri üzerinden tahakkuk eden gelir vergisinin, 2024 yılının Mart ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenmesi gerektiği hatırlatıldı.