2024 noter ücretlerinde artış gerçekleşti

Yeni yılda bazı noter ücretlerinde artış gerçekleşti. Hangi ücretlerde değişiklik yaşandı? Ücretlerde ki değişiklik oranı yüzde kaç? İşte detaylar…

Tarih: 14.01.2024 14:20 Güncelleme: 14.01.2024 14:20
2024 noter ücretlerinde artış gerçekleşti

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Erzurum 5. Noteri Muhlis Yılmazkart, değişen noter ücretleri hakkında bilgiler verdi. “Noter ücretlerini kapsayan işlem türlerinde, bize ait olanlardan araç tahsilâtları var. Örneğin, LPG takılması, yeni plaka takılması, bilgi değişiklikleri, sıfır alınan araçların plakalarının verilmesi gibi” şeklinde konuşan Yılmazkart, “2024 yılında hükümet tarafından ilan edilen yeniden değerleme oranına vergilerle birlikte, alınan KDV, damga vergisi gibi vergilerde yüzde 58.46 oranında artış gerçekleşti. Dolayısıyla bizim de orada ki ücretlerimiz yüzde 58.46 oranında güncellendiği için şuan da o işlemlerden 194 TL civarında bir ücret alınıyor. Ücretler son derece düşük” dedi. 

 

“DİĞER ÜCRETLERDE ARTIŞ YOK”

Sözlerine, “Araçlarla ilgili olan işlemlerin dışında kalan işlemlerde örneğin, vekâlet, vasiyet veya imza beyannamesi gibi noterlik işlemlerinin esas temel olduğu ücretlerimizi biz genelde mart ayının sonlarına doğru ilan ediliyor” şeklinde devam eden Muhlis Yılmazkart, “O ayda güncelleme gerçekleşiyor ama aybaşı ücretleri yılbaşı itibariyle güncellendiği için şuan da sadece bu ücretlerde bir artış var. Diğer ücretlerde bir artış söz konusu değil” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.