2024 sigorta fiyatları belirlendi mi?

2023 yılının bitmesine az bitmesine az bir süre kala 2024 yılı sigorta fiyatlarında ki değişiklikler ne zaman açıklanacak?

Tarih: 24.12.2023 12:40
2024 sigorta fiyatları belirlendi mi?

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

2024 sigorta fiyatlarında ne gibi değişiklikler olması bekleniyor? Uzman Sigortacı Yücel Özkan 2024 sigorta fiyatları hakkında konuştu. 

Fiyat değişikliği nasıl olacak?

Trafik sigortalarında, 2024 yılı itibariyle teminat değişikliği dolayısıyla fiyat değişikliğinin de olacağını söyleyen sigortacı Yücel Özkan, bu değişikliklerin aynı şekilde deprem sigortalarında da beklendiğini söyledi. 

“Deprem sigortalarının kapsamının genişletilmesi bekleniyor. Bunun içerisine afet teminatlarının da eklenmesi bekleniyor. Fakat 2024 yılı için bu söylediklerim kesin değildir. Söylediğim teminatlar eklendiği takdirde fiyatlarda da kesin bir değişiklik olacaktır.”

SİGORTA FİYATLARI ŞU AN NE DURUMDA?

“İkinci olarak ne kadar fiyatlar yüksek olarak söylense de verilen teminatlar karşılığında fiyatların çokta yüksek olmadığını bir sigortacı olarak söyleyebilirim. Yedek parça fiyatları çok yüksek, enflasyon oranı zaten ortada. Bu oran her şeye yansıdığı gibi mutlaka sigorta fiyatlarına da yansıyacaktır.” 

TRAFİK SİGORTASINDA KESİN BİR DEĞİŞİKLİK OLACAK! 200 BİN TL…

Fiyatlar konusunda net olarak bir açıklama gelmediğini söyleyen Özkan, trafik sigortasının kesin bir değişime uğrayacağını aktardı. Karşı tarafın hasarını maddi olarak araç başına 120 bin TL’ye kadar karşılıyorken, önümüzde ki yıl bunu 200 bin TL’ye çıkaracağını dile getiren Yücel Özkan, “Dolayısıyla verilen limit yüzde 80 artırıldığı için buna bağlı olarak fiyatta artacak ama fiyatın bu oranda artmayacağını hepimiz göreceğiz” dedi.  

SİGORTA FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR? 

Konuşmasının sonunda sigorta fiyatlarında ki değişikliklerin nasıl belirlendiğine değinen Yücel Özkan, sigorta fiyatlarında ki değişikliğin genel itibariyle sigorta fiyatlarının kâr durumunu gözeterek belirlendiğini söyledi. Sözlerine, “Her sektörde bir firmanın ilk önce kâr etmesi lazım ki daha iyi bir hizmet verebilsin. Sigortacılarda da durum böyledir. Yedek parça fiyatları, dolar fiyatları gibi her şey bu duruma etki ediyor” diyerek devam eden Özkan, açıklamalarını şu ifadelerle sonlandırdı; 

“Bir araba da hasar görebilecek binlerce kalem vardır. Bunların üzerine gelen zamlar, müşterinin hasarsızlığı örneğin, bu yıl için yeni kademeler çıkarıldı. Onların çok faydası oldu, fiyata etki ediyor. Trafik sigortalarına bundan dolayı birinci kademe ve sekizinci kademe eklendi. Hasarsız müşteriler çok daha az prim öderken, hasarlı müşteriler daha fazla prim ödeyebilir. Benim şahsi görüşüm caydırıcılık olması açısından hasarlı müşterilerin ödediği prim bir miktar daha artırılabilir. Ancak hasarsız müşteriler için fiyatlar gayet uydundur.”