2024’te kira fiyatları denetlenmeli

2023 yılının bitimine sadece bir gün kala Başkan Torungil, yılın son isteklerini sıraladı.

Tarih: 01.01.2024 11:21
2024’te kira fiyatları denetlenmeli

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

2023 yılında işyeri kira fiyatlarında ki artışa değinen Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Emre Torungil, asgari ücrete gelen her zamda işyeri sahiplerinin kira fiyatlarına kanun dışı zamlar yaptığını ve bu zamların esnaf açısından sorunlara neden olduğunu belirtti. 

Açıklamalarının devamında 2024’te ki en önemli isteklerinden bahseden Başkan Torungil, şu şekilde konuştu: 

“2024’ten en büyük ve öncelikli beklentimiz bu işyeri kiralarının denetlenmesidir. Çünkü işyeri kiraları artık altında kalkılmayacak durumdadır. Bunun yanında faturalarımız aynı şekilde artmış durumda, Bağ-Kur ve işverenler için sigorta artmış durumda. Değişiklik konusunda şöyle söyleyebilirim; asgari ücrette ki değişikliğe göre bizde zam yapma durumunda kalacağız. Şuan zaten esnaf zor durumda, artık alışılmış bir düzen söz konusu. Her asgari ücrete zam gündeminden sonra, piyasa da topyekün bir zam oluyor. Bundan dolayı bizde fiyatlarda artış yapacağız. Vatandaşımızın da alım gücü azaldığı için esnafımız vatandaşı üzmekten kaçınıyor. Ancak üzemediği zaman kendisi üzüyor. Bununla birlikte bazı bölgelerde kira artışlarından dolayı haksız rekabet ediyor. Bazı kirası uygun olan esnaflar uygun fiyata tıraş ederken bazıları ise biraz daha yüksek fiyat biçerek tıraş ediyorlar.”

“PERSONEL SIKINTISI ÇEKİYORUZ”

Sözlerine kapanan işyerleri olduğunu belirterek devam eden Emre Torungil, kısaca bu durumun nedenlerinden bahsetti. 

“Bunun nedeniz ise bu personel sıkıntısıdır. Bu mesleğin bel kemikleri olan çıraklar lise zorunluluğu olduğu için artık yetişmiyor. Kısacası, odamız genelinde çok fazla bir istek söz konusu değil. 2024’te kira fiyatları denetlensin, esnafımızda rahat etsin vatandaşımızda.”