20 YILLIK PASAJ SİNEK AVLIYOR

Erzurum’un Yakutiye İlçesine bağlı Gülahmet Caddesi’nde bulunan Yeğenağa İş Merkezi kaderine terk edildi.

Tarih: 07.05.2023 16:37
20 YILLIK PASAJ SİNEK AVLIYOR

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ

Yeğenağa İş Merkezi’nde bulunan 150’den fazla dükkânın sahipsiz olduğunu belirten Gülahmet Caddesi esnaflarından Rahmi Taygar, buradaki dükkânların hiçbir şekilde işlemediğini, dükkân kiralarının 50 ve 200 TL arasında olduğunu söyledi. 

Esnaf Taygar,”Bu iş merkezinde dükkânlar çok küçük, iş yapamıyor. İnsanlar bu dükkânları 50 TL ile 200 TL arasında değişen fiyatlara kiraya veriyorlar. İşte durum o kadar vahim. Bize gelen haberlere göre yakın zamanda söküleceği söyleniyor ancak 5-6 yıldır bu haberler böyle devam ediyor. İş merkezinin içinde 150’ye yakın dükkân bulunuyor ancak sadece 5-6 tanesi iş yapabiliyor. Büyükşehir Belediye’si buraya Banka sözü ve Et ve Balık Kurumu sözü vermişti, bu sözleri de hâlâ bekliyoruz. Üst caddeler ve alt caddelerde ki esnaflar kendilerine göre çok iyi işler yapıyor ama biz burada sıkıştık kaldık. İş yapamıyoruz. İş yapacak insan bulamıyoruz, resmen unutulmuş hâle geldik.”

‘’67 senedir bu bölgede esnafım ben böyle bir şey görmedim!’’

67 senelik terzi ustası olan terzici Ahmet Usta, Yakutiye İlçesine bağlı Gülahmet caddesindeki halk Pazarı’nın dağıtılmasıyla esnafın dağıldığını bu pasajın artık âlemcilere teslim olduğunu ve kaderine terk edildiğini dile getirdi.

Usta, ‘’Yaklaşık 2004’ten beri bu pasaj böyle çürümeye terk edilmiş durumda. Geceleri buraya elini kolunu sallayan giriyor. 67 senedir bu bölgede esnafım ben böyle bir şey görmedim. Burası yapılacak diyorlar ama bunun hakkında da ne bir bilgimiz var ne de bize herhangi bir haber verdiler.’’ ifadelerini kullanarak Büyükşehir Belediyesi’ne olan sitemlerini dile getirdi.