240 bin hastayı tedavi ettiler

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Ahmet Yaptırmış, günlük Bin 200 ile Bin 500 arasında hastaya baktıklarını belirterek, 2017 itibari ile yaklaşık olarak 240 bin hastaya çeşitli bölümlerde hizmet verdiklerini dile getirdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
240 bin hastayı tedavi ettiler

 

Nesrin Çetinkaya

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Ahmet Yaptırmış, 2017 yılı hasta yoğunluğu ile ilgili GÜNEBAKIŞ´a özel değerlendirmelerde bulundu. Günlük Bin 200, Bin 500 hastaya, aylık bazda ise yaklaşık 30 bin hastaya baktıklarını dile getiren Yaptırmış, 2017 yılı geçtiğimiz ay itibari ile yaklaşık 240 bin hastaya hizmet verdiklerini söyledi. Ağız ve diş sağlığı konusunda insanlarda bir bilincin oluştuğuna işaret eden Yaptırmış, geçen yıllara oranla artık diş çekimi yerine kanal tedavisinin daha yoğunlukta olduğunu belirtti.

2017 YILI İTİBARİ İLE YAKLAŞIK 240 BİN HASTAYA BAKILDI

Ağırlıklı olarak kanal tedavisi yaptıklarını dile getiren Yaptırmış, 2017 yılı itibari ile yaklaşık olarak 240 bin hastaya baktıklarını söyleyerek, ?ADSM olarak günlük Bin 200 ile Bin 500 arasında hastaya bakıyoruz.  Eskiye nazaran hasta yoğunluğu daha çok tedaviye yönelik. Bundan 3-5 yıl önce daha çok hasta yoğunluğu diş çekimi ile alakalıydı. Ama şimdi son birkaç yıldan beri insanlarda bir bilinç oluştu. Bizim de, Halk Sağlığının da Sağlık Bakanlığı olarak yaptığı çalışmalarda artık insanla daha bilinçli davranıyor. Diş çektirmekten ziyade nasıl dişi kurtarırız bilinci oluşturduk.  Şimdi daha hastalarımız tedaviye yönelik olarak merkezimize gelmekteler. Buna bağlı olarak kanal tedavisi çok yaygın yapılıyor. Biz burada aylık 30 bin civarında hastaya bakıyoruz. 2017 yılı geçtiğimiz ay itibari ile yaklaşık 240 bin hastaya bakmışız.  Aktifte bizim 50 tane hekimimiz var. 50 tane hekimin yarısı yarım gün kanal tedavisi, dolgu, protez yapıyor, diğer yarısı da muayene, çekim gibi tedavileri yapıyor. O mana da hasta da, hekim de daha uyumlu ve bilinçli çalışıyor. Bunun yanı sıra bizim Ortodonti uzmanımız yok, sevklerimizi mecburen fakülteye yapıyoruz. Cerrahlarımız var şuanda implant dâhil her türlü günlük tedaviler, aplikal apselerde gerekli cerrahi müdahaleleri yapıyoruz. Protezde de uzmanımız yok ama uzmandan daha uzmanlaşmış hekimlerimiz var, bu yüzden de sevkimiz yok? diye konuştu.  

?SAĞLIKLI DİŞLER, MUTLU GÜLÜŞLER?

Her geçen yıl çekim sayısının azaldığını buna bağlı olarak dolgu ve kanal tedavisi yapılan hasta sayısının arttığını kaydeden Yaptırmış, ?Bizim amacımız öncelikle koruyucu hekimlik. Yani önce hastanın dişini koruma, ağızda tutabildiğimiz kadar tutmak ve son çare olarak da çekimini yapmak. Ama dediğim gibi kanal tedavisi çok ağırlıkta. Her geçen yıl çekim sayımız azalıyor. Dolgu ve kanal tedavisi yaptığımız hasta sayımızda artıyor. Bu çok bir gelişme. Onun dışında yoğunluklu gelen hastalarımız genç ve orta yaş gurubu, onlarda zaten estetik amaçlı geliyorlar. Biz merkezimiz de estetik tedavilerimize de çok önem veriyoruz.  Bizim bir sloganımız var, ?Sağlıklı dişler, mutlu gülüşler?. Onun için sağlı dişin ilk amacı da ağız ve diş sağlığı bakımından geçiyor? ifadelerine beğendi.