28 ŞUBAT MAĞDURLARININ ÇIĞLIĞI DEVAM EDİYOR

28 Şubat Darbesi sonrasında yaşanan koalisyon hükümeti döneminde 80 kişi sahte belge ve tutanaklarla işinden uzaklaştırıldı. O dönemde göreve dönmekte olan diğer kurum çalışanlarına sağlanan haklardan yararlanamadılar.

Tarih: 29.02.2024 22:26 Güncelleme: 29.02.2024 22:29
28 ŞUBAT MAĞDURLARININ ÇIĞLIĞI DEVAM EDİYOR

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Toplamda 80 kişi aynı dilekçeyi yazarak Cumhurbaşkanına çağrıda bulundular. 

Dilekçede, SSK çalışanlarının 28 Şubat sürecinde yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi ve haklarının iadesi için kamu kurumlarına yapılan başvuruların sonuçsuz kaldığı, ancak Kamu Denetleme Kurumu (KDK) ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) gibi kuruluşlardan olumlu tavsiye kararları alındığı belirtildi. Ancak Adalet Bakanlığı, Personel Daire Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bu mağduriyeti gidermek konusunda duyarsız kaldığı ifade edildi.

SSK çalışanları, mağduriyetlerinin giderilmesi ve haklarının iadesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek istemekte ve 28 Şubat SSK mağdurlarının diğer kurum çalışanları gibi haklarının iade edilmesini talep ediyorlar. Ayrıca, seçim öncesi Belediyelerden atılanların işe dönmeleri için hazırlanan kanunun kendilerini de kapsamasını talep ediyorlar.

İşte dilekçe örneği;

“Ben Ahmet BOZDAĞ 23.05.1975 Balıkesir doğumluyum. Balıkesir’de ikamet etmekteyim. SSK’nın açmış olduğu sınava katılıp, başarı gösterdikten sonra Balıkesir SSK hastanesinde memur olarak göreve başladım. Bir süre çalıştıktan sonra 28 Şubat Darbesi oldu Refah-Yol hükümeti düştü, yerine gelen koalisyon hükümeti ve Kemal Kılıçdaroğlu sahte belge ve tutanaklarla bizi görevden uzaklaştırdı. Tam 23 yıldır mücadelecisi olduğum mağduriyetimle ilgili müracaat ettiğim ilgili kurum ve şahıslar arkası boş vaatler ve tesellilerle zamanımı lehine kullandılar. Bizimle aynı dönem işe giren ve aynı sebeple ( usulsüz sınav ) işinden olan Eti Maden, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu ve bunun gibi bir çok kurum 12.07.2012 tarihli 6495 sayılı kanun teklifleriyle görevlerine geri dönerken, kanunda SSK unutulduğu için biz bu yasadan yararlanmadık ve tekrar mağduriyet yaşadık. En son 2019 yılında KDK – Ombudsmanlık’a ve Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumuna ( TİHEK ) başvurduk. Kamu Denetleme Kurumu tarafından  ‘’ Eşitlik ilkesi ihlal edilmiştir. Görevlerine geri dönmelidir.’’ tavsiye kararı verilmişken, TİHEK mağduriyetimi anlamış şahsımı ve meslektaşlarımı haklı görüp tavsiye kararı verirken, Adalet Bakanlığı, Personel Daire Başkanlığı, SGK duyarsız kalmıştır. Şahsım ve meslektaşlarım hakkında kanun çıkması önerildi ama maalesef ki bunu kanun teklifini vermeye kimse yanaşmadı ve uzak duruldu. Biz SSK mağduru olarak 80 Milyon nüfusunu aşan Türkiye Cumhuriyetinde toplam 80 kişiyiz, bu dilekçeyi 80 kişinin adına yazıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 28 Şubat hakkında ne kadar hassas olduğunu biliyoruz ama ulaşıp sesimizi maalesef ki duyuramadık. Sizden ricam bu mağduriyetimizi giderip, bizim sesimiz olmanız. Seçim öncesi Belediyelerden atılan işe dönmeleri için kanun hazırlanan şu günlerde biz 28 Şubat SSK mağdurlarının da o kanuna dâhil edilmesini istiyoruz. Yoksa gerçekten birilerinin dediği gibi 28 Şubat bin yıl mı sürecek? Sizi ve dava arkadaşlarınızı Allah’a emanet ediyorum. Gereğinin yapılmasını saygılarımla talep ederim.”