2. VAKIF İŞ HANI İŞ YAPAMIYOR

Gerek gelen zamlardan gerekse küçük esnaf olmaları nedeniyle tercih edilmemelerinden kaynaklı 2.Vakıf İş Hanı, iş yapamaz hale geldi.

Tarih: 18.08.2023 23:56 Güncelleme: 18.08.2023 23:58
2. VAKIF İŞ HANI İŞ YAPAMIYOR

www.erzurumgunebakıs.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Konuyla alakalı görüştüğümüz 2. Vakıf İş hanı Esnafları, işlerin iyiye gitmediğini, çoğu zamanlarda siftah yapmadan kapattıklarını ifada ettiler. 
İş Hanı Esnafı, “seçimlerden sonra bizim işlerde ciddi bir düşüş yaşandı, bunun da nedeni sık sık zam gelmesi. Zam gelmeden önce de işlerimiz, insanların tercih etmemeleri sebebiyle iyi gitmiyordu ama en kötü siftah yapıyorduk şu an o da yok. Gelip akşama kadar oturup gidiyoruz.”
“Havaların sıcak olması da insanların dışarı çıkmalarına engel olduğu için ne kimse geliyor ne de iş yapabiliyoruz emekli maaşımızla geçinmeye çalışıyoruz.
“İş yapamıyoruz, insanlar tercih etmiyor. Yaptığımız işi beğenmedikleri için değil, merkezde olan adı olan yerlerden alışveriş yapmayı tercih ediyorlar. Dükkânın kirasını, giderlerini bile ödeyemiyoruz.”
Çırak yetişiyor mu sorularını yanıtlayan esnaf,
“Eskisi gibi değil eskiden eti senin kemiği bizim denilerek iş öğrenmesi, meslek öğrenmesi için getirilirdi şimdi herkes parasını vereceksen gelsin gibi cümleler kuruyor.”