2.OSB´nin 2´inci etabı askıda

2´inci Organize Sanayi Bölgesi´nin (OSB) 166 hektarlık 2´inci etabının imar planı, Erzurum Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü´nün ilan panosunda askıya çıkarıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
2.OSB´nin 2´inci etabı askıda

2´inci Organize Sanayi Bölgesi´nin  166 hektarlık ikinci etabı 2017 itibariyle yatırım programına alınmıştı. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ başta olmak üzere Vali Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası´nın da katkıları ile onaylanarak yatırım programına alınan 2. OSB´nin 166 hektarlık ikinci etabı, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ilan panosunda Pazartesi itibariyle askıya çıkarıldı.

Birinci etapta şuana kadar 20 firmaya 579 Bin metrekare alan ön tahsis yapıldı. 2.OSB´nin tahsisleri Vali Azizoğlu´nun başkanlığında devam ediyor. Açılan ikinci etapla birlikte tahsis edilen alanların yüzde 58,98´i sanayiye verilirken geri kalanları ise; hizmet ve destek, eğitim tesisi, idari ve sosyal tesis, din tesisi, sağlık tesisi, arıtma tesisi, teknik altyapı, park, sağlık koruma alanlarına yönelik belirlendi. İkinci etabında yatırım programına alınmasıyla, bölgede oluşan yoğun talebin karşılanabileceği düşünülüyor.

Muhammed COŞKUN