30 bin TL ile 2 milyon TL aralığında ki projelere yüzde 50 hibe desteği DAHA NE OLSUN

Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için büyük önem taşıyan Ekonomik Yatırımları Destekleme Programı kapsamında 30 bin TL ile 2 milyon TL aralığında projeler kabul edilecek. Yüzde 50 hibe desteğinin verildiği program için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlü

Tarih: 01.01.0001 00:00
30 bin TL ile 2 milyon TL aralığında ki projelere yüzde 50 hibe desteği DAHA NE OLSUN

 

Nesrin Çetinkaya

Erzurum´un tarım potansiyelinin çok yüksek olduğunu kaydeden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, bu potansiyelin kente katma değer yaratabilmesi için tarımsal ürünlerin işlenerek, daha fazla değer kazanarak tüketiciye sunulması gerektiğine dikkat çekti. Bu doğrultuda her yıl farklı etaplarda uygulanan Ekonomik Yatırımları Destekleme Programını önemsediklerini kaydeden Akar, tüm tarım ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik olarak 30 bin TL ile 2 milyon TL aralığında ki projelere yüzde 50 hibe desteği verdiklerini belirtti. Yatırımların farklı alanlarda birçok projeyi kapsadığı bilgisini paylaşan Akar, bu noktada yatırımcılardan, girişimcilerden ve sektörde bulunan çiftçilerden müracaat beklediklerini dile getirdi. Tüm Erzurumluların destekten yararlanmasını istediklerini vurgulayan Akar, ?Ne kadar çok müracaat gelirse, biz Erzurum olarak daha fazla kaynak almış olacağız? dedi.

30 BİN TL İLE 2 MİLYON TL ARALIĞINDA Kİ PROJELERE YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ

Ekonomik Yatırımları Destekleme Programı kapsamında 30 bin TL ile 2 Milyon TL aralığında ki projelere yüzde 50 hibe desteği verdiklerini kaydeden Akar, girişimcilerden birçok alanda müracaat beklediklerini söyleyerek, ?Erzurum ilimizin tarımsal potansiyeli çok yüksek. Tabi önemli olan bu potansiyelin şehrimize katma değer yaratmasıdır. Katma değer yaratabilmesi için de bu ürünlerin işlenip, daha fazla değer kazanarak tüketiciye sunulması gerekmektedir. Bunun için de üretilen ürünlerin sanayi ile entegrasyonu gerekiyor. Yani ürünün sanayiye getirilerek işlemesi, gerekirse bunun daha üst mamul madde haline getirilmesi gerekiyor. Bu bağlamda Bakanlığımızca her yıl farklı etaplarda uygulamaya konulan fırsat kalkınma yatırımları kapsamında ekonomik yatırımlar programı var. Daha önce malumunuz 13 Eylül´de yayımlanmıştı Resmi Gazete ´de. Bu süre içerisinde biz birçok ilçemizde hali hazırda bilgilendirme toplantılarımız yapıyoruz, sizlerin aracılığı ile çiftçilerimizi, müteşebbislerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz.  İlimiz için, bu potansiyelin değerlendirilmesi, burada üretilen ürünlerin mamul madde haline getirilmesi ve ilimize katma değer yaratması asına bu programı son derece önemsiyoruz. Bu bağlamda da mutlaka müteşebbislerimiz, girişimcilerimiz ve bu sektörde uğraşan çiftçilerimiz hemen hemen her başlık altında proje üretebiliyorlar.  Tüm tarım ürünlerin işlenmesi, depolanması, paketlenmesine yönelik başlıklarda 30 bin lira ile 2 milyona kadar olan aralıkta projelerde destek veriyoruz. Yüzde 50 hibe desteğimiz var. Diğer kurumlara nazaran bizim başvuru prosedürümüz biraz daha basit. O yüzden mutlaka girişimcilerimizin il müdürlüğüme başvurarak bu desteklerden yararlanmasını istiyoruz? ifadelerine yer verdi.  

NE KADAR ÇOK MÜRACAAT, ERZURUM´A O ÇOK KADAR KAYNAK

Müracaat sayısının artması ile Erzurum´a daha çok kaynak alınacağının altını çizen Akar, ?Son başvuru tarihi yayın tarihinden itibaren 90 gündür. Aralık ayının 13´üne kadar biz projeleri bekliyoruz.  Öncesinden müteşebbislerimiz, girişimcilerimiz, çiftçilerimiz, iş adamlarımız mutlaka gelip kurumumuzdan bilgi almalarını istiyoruz. Projelerde neler var onlara bakacak olursak, tarımsal ürünlerin işlenmesi, Erzurum için önemli olduğunu düşündüğümüz soğuk hava deposu, paketlemeler için çelik silolar, hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi, depolanması, ham derinin işlenmesi, yenilenebilir enerji üretim tesisleri, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı tesisleri gibi birçok projeyi kapsıyor. Bu bağlamda ne kadar çok müracaat gelirse biz Erzurum olarak daha fazla kaynak almış olacağız. Örneğin 5 proje geldi 3 projeye destek verilecek, fakat 50 proje geldiği zaman 30 projemize destek alacağız. O yüzden tüm Erzurumluların, projeye ilgi duyanların müdürlüğümüze gelerek başvuru yapmalarını ve bu destekten yararlanmalarını istiyoruz. 2 milyon az bir rakam değil, yüzde 50 hibe desteği diye düşünüyorum. Bu belki tüm projenin bütçesini de karşılamayabilir ama sektör adına çok önemli bir itici güç olacağını düşünüyorum.  Bu anlamda biz projeleri bekliyoruz, projeyi daha detaylı bir şeklinde müteşebbislerimize anlatmak istiyoruz? diye konuştu.