30 yıldır dinmeyen acı: YAVİ KATLİAMI

Çat'ın Yavi Mahallesi'nde 1993 yılında PKK terör örgütü tarafından çocuk, yaşlı demeden katledilen şehitler kabirleri başında dualarla anılıyor.

Tarih: 25.10.2023 11:38
30 yıldır dinmeyen acı: YAVİ KATLİAMI

www.erzurumgunebakis.com / Sedanur BİNGÖL

Eli Kanlı terör örgütü PKK’nın Çat ilçesine bağlı Yavi Köyü’nde 33 kişiyi kurşuna dizerek katletmesinin üzerinden 30 yıl geçti. Her yıl olduğu gibi Yavi Şehitleri için anma programı düzenleniyor.

Terör örgütü PKK, 30 yıl önce Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavi Köyü’nde 33 kişiyi kurşuna dizerek katletti. Katliamın üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen o acı hala daha dünmüş gibi hafızalarda. Her sene katliamın yıl dönümünde şehitler için anma programı düzenleniyor. 

KATLİAMIN ÜZERİNDEN 30 YIL GEÇTİ

Erzurum’un Çat ilçesine bağlı Yavi Mahallesi 25 Ekim 1993 yılında dönemin en büyük katliamlarından birine şahit oldu. Yaşları 20-25 arasında değişen ve gasp ettikleri kamyonetle Yavi’ye asker kılığında gelen PKK’lı grup, televizyon izlemek için kahvehanede toplanan insanları kimlik kontrolü yapacağız diyerek sıraya dizdi. Daha sonra ellerindeki silahları köy halkına doğrultan terör örgütü mensupları onlarca sivili yaylım ateşine tuttu. Yaşanan katliamda 5’i çocuk 33 kişi hayatını kaybetti.