3 YILLIK BİTMEYEN ÇİLE… VALİ ÇİFTÇİ’YE BİR ÇAĞRI DAHA!

2. Organize Sanayi Bölgesi yatırımcılarından çiçeği burnunda yeni Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’ye “ADALET” çağrısı.

Tarih: 14.09.2023 19:05
3 YILLIK BİTMEYEN ÇİLE… VALİ ÇİFTÇİ’YE BİR ÇAĞRI DAHA!

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ 

Yaklaşık üç yıl önce söylentilere göre suni heyelandan dolayı Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde (2. OSB) meydana gelen kayma, resmi olarak henüz sebebi belli olmayan ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı Tarafında Riskli alan ilan edilip, yapılaşmaya kapatılan 2. OSB de yatırım yapan Erzurumlu 12 firmanın mağduriyeti devam ediyor. 

Aziziye İlçesi Ilıca Mahallesinde Askeri alanın 2.OSB ye devredilmesi ile birlikte 12 firma için arsa tahsisi yapıldığını dile getiren OSB yönetiminin, yatırımcılara altyapının 2023 Mayıs ayında biteceğini belirtmiş olmalarına rağmen altyapıda henüz ciddi bir ilerleme olmadığını ifade ettiler. İnşaata başlayan 4-5 firma yolların yapılmadığını, su ve elektriğin olmadığını, kendi imkânlarıyla su taşıdıklarını ve jeneratörle elektrik temin ettiklerini, ifade ettiler. 

Yatırımcıların serzenişleri bunla da kalmayıp, bizler yıkılan bölgede zemin etüdü, bina projesi, yapı denetimi ve inşaat ruhsatlarımızı almıştık. Bunlar için ciddi ücretler ödemiştik. Kamunun istem dışı sebep olduğu bu kaymada bizlerin kusuru olmamasına rağmen, bizler yeni yer için zemin etüdü, inşaat projesi, yapı denetim ve ruhsat için yeni ücretler ödemek zorunda bırakıldık. 2. OSB Bölgesi bizlerden kaynaklanmayan nedenlerden dolayı kapatıldı ve binaların taşınması ve yıkılması için tarafımıza tebligat yapıldı. Bizleri taşınma mecburiyetinde bırakan ve yıkıma neden olan idarenin bu masrafları karşılaması gerekir diye ifade ettiler.

Yatırımcılar, devamında Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından zarar gören firmaların altyapı ve taşınması için 2022 yılı Kasım ayında Erzurum Büyükşehir Belediyesine söz konusu işlerde kullanılmak üzere şartlı olarak 75.000.000 TL para gönderdi. Bu güne kadar bu para Büyükşehir Belediyesinin uhdesinde bulunuyor. Bu paradan firmanın birine 6.000.000 TL aktarılması gerekirken yalnızca 750.000 TL aktarıldı. 74.250.000 TL halen Büyükşehir Belediyesinin uhdesinde bulunuyor. Kasım 2022-Eylül 2023 tarihleri arasındaki enflasyon göz önünde bulundurulduğunda, Paranın pul olduğunu söylemek yerinde olur diye ifade ettiler.

Yatırımcıların yeni atanan çiçeği burnunda Erzurum Valisi Sayın Mustafa ÇİFÇİ den beklentileri büyük!

Yatırımcılar, Erzurum Valisi Mustafa Çifçi’nin başarılı ve öngörüsü büyük bir devlet adamı olduğunu belirtip, devamında Çiftçi’nin Çorumda yaptığı işler ve deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta yaptığı başarılı çalışmaları, daha öncesi Van depremindeki başarılı yönetimini bildiklerini, kendisinin devlet adamı olmasının yanı sıra “hukukçu” kimliği ile de bu konuya adaletle çözüm bulacağına inançlarının tam olduğunu belirttiler.

Mağdur yatırımcılar, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin de bizzat şahit olduğu Kahramanmaraş merkezli depremin yol açtığı zararın aynısının Erzurum 2. OSB de meydana geldiğini, üzerinden üç yıl geçmesine rağmen net bir çözüme kavuşturulmayan bu sorunu; Erzurum Valiliğindeki sorumlu personeller, OSB yönetimi ve mağduriyet yaşayan firma sahiplerini aynı zaman dilimi içerisinde bir araya getirerek konuyu taraflardan dinledikten sonra adil bir devlet adamına yakışır bir şekilde de çözüme kavuşturulmasını talep ediyorlar.