40 ilde toplam 215 personel alınacak

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) Erzurum'un da bulunduğu 40 ilden toplam 215 personelin alınacağı duyurulmuştu.Peki başvurular ne zaman başlıyor?

Tarih: 28.09.2023 21:48
40 ilde toplam 215 personel alınacak

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) aralarında Erzurum'un da bulunduğu 40 ilden toplam 215 arama kurtarma personeli alacak.
 

KPSS ŞARTI ARANIYOR MU?

AFAD bünyesine alınacak olan arama kurtarma personelleri için 2022'deki Kamu Personel Seçme Sınavı'nda "KPSSP94" puan türünden en az 60 alınmış olması gerekiyor.

Ön lisans mezunlarının ise mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olmak kaydıyla, ön lisans düzeyinde öğretim veren kurumların "Acil Durum ve Afet Yönetimi" veya "Sivil Savunma ve İtfaiyecilik" programları ile bunlara denkliği kabul edilen programları bitirme ve 2022'deki sınavda "KPSSP93" puan türünden en az 60 alması gerekiyor.


 

PEKİ, AFAD PERSONEL ALIM İLANI BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

AFAD bünyesinde çalışmak isteyen arama kurtarma personelleri başvurularını, 9 Ekim saat 10.00 ile 17 Ekim saat 17.00 arasında e-Devlet üzerinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresi üzerinden elektronik ortamda yapacak. Kariyer Kapısı üzerinden başvurmayan adayların talepleri ise dikkate alınmayacak.

Başvuru sonuçları, Başkanlığın internet adresi "www.afad.gov.tr"de yapılacak duyurudan sonra adaylar tarafından Kariyer Kapısı üzerinden görüntülenebilecek. Adaylara ayrıca yazılı bir tebligatta bulunulmayacak.

ERZURUM DIŞINDA HANGİ İLLER VAR?