43 yıllık hasret, vuslata erdi

Erzurum´da yaşayan ve eklem romatizması nedeniyle evinden çıkamayan 43 yaşındaki Harun Öner´in en büyük hayali olan Aziziye Tabyalarını görme arzusu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz´la gerçekleşti. Tam bir tarih sevdalısı olan Öner´in isteğinin yer

Tarih: 01.01.0001 00:00
43 yıllık hasret, vuslata erdi

 

Nesrin Çetinkaya

Erzurum´da yaşayan ve eklem romatizması nedeniyle evinden çıkamayan 43 yaşındaki Harun Öner tam anlamıyla bir tarih sevdalısı. En büyük hayali ise, 93 harbinde kahramanlık destanının yazıldığı Aziziye Tabyalarını görmekti. Öner, bu talebini eskiden öğrencisi olduğu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bildirdi. Bu anlamlı istek doğrultusunda Cemal Almaz Öner´i evinden alarak Aziziye Tabyalarına çıkardı. Almaz, 93 Harbi´nin detaylarını, Nene Hatun´un kahramanlık hikâyesini,  büyük bir destanın yazıldığı Aziziye Tabyalarında yaşananları Öner´e anlattı. En büyük hayalini gerçekleştiren Öner´in 43 yıllık hasreti, vuslat ile son buldu.

ÖNER´İN TALEBİ KARŞILIKSIZ BIRAKILMADI

Nene Hatun´un kabri başında dua ettikten sonra, tarihi dokuları inceleme fırsatı elde eden Öner, ?Buraları şimdiye kadar hiç görmemiştim gelmemiştim. Allah devletimizden ve İl Kültür ve Turizm Müdürümüz ayrıca öğretmenim olan Cemal Almaz´dan razı olsun. Tarih sevdalısı olarak sürekli evimde Erzurum´un tarihini okuyordum ama şimdiye kadar gelememek beni üzüyordu. Bu talebimi ilettim sağ olsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bu talebimi karşılıksız bırakmadı.15 Temmuz´un yıl dönümünde bir diğer destanın yazıldığı bu toprakların evlatları geçtiğimiz yıl yine destan yazdı.43 yıllık hasretimdi, böyle anlamlı bir günde buraları görmek beni çok mutlu etti? diye konuştu.